Intel lansează un nou cip pentru minerit Bitcoin


Intel a dezvăluit astăzi specificațiile pentru noul cip de minat Bitcoin, Intel Blockscale ASIC, care urmărește să sporească eficiența energetică a mineritului Proof-of-Work (PoW) după deceniile de cercetare și dezvoltare ale companiei în domenii conexe.

„Intel Blockscale ASIC va juca un rol major în a ajuta companiile care se ocupă cu mineritul de Bitcoin să atingă atât obiectivele de durabilitate, cât și de scalare a ratei de hash în anii următori”, a declarat Jose Rios, director general al Blockchain and Business Solutions in Accelerated Computing Systems and Graphics Group la Intel.

 

Soluția oferită de Intel

 

Intel le va oferi clienților săi doar cipul ASIC, în loc să ofere un echipament complet de minerit ASIC, așa cum este acum obișnuit pe piață.

Fiecare cip ASIC Blockscale va furniza până la 580 gigahashes pe secundă (GH/s) de rată de hash cu până la 26 jouli per terahash (J/TH) de eficiență energetică și va suporta până la 256 de circuite integrate pe blockchain.

Prin urmare, un sistem de minerit compus din 256 de cipuri Intel Blockscale ASIC ar produce aproximativ 148 TH/s și ar necesita aproximativ 3.860 de wați (W). Sistemul emblematic de minerit cu răcire cu aer al liderului actual al pieței globale, Bitmain, produce 140 TH/s cu un consum de energie de 3010 W, rezultând o eficiență energetică de 21,5 J/TH.

Industria minieră de Bitcoin suferă de o aprovizionare insuficientă de ASIC din cauza deficitului actual de cipuri la nivel mondial. Mai mult decât să concureze față în față cu liderii actuali de pe piață și să urmărească să ofere o soluție mai eficientă din punct de vedere energetic, Intel va aduce valoare sectorului pe termen scurt și mediu prin creșterea disponibilității minerilor. Pe măsură ce constrângerile sunt reduse, concurența pe termen lung se va îndrepta către performanță și costul de proprietate.

 

Multe companii miniere sunt deja interesate de cip

 

Livrările Intel vor include, de asemenea, un design hardware de referință și o stivă de software pentru a porni dezvoltarea sistemelor clienților. Argo Blockchain, Block, Inc., Hive Blockchain și GRIID Infrastructure sunt printre primele companii miniere care pun mâna pe următorul procesor Intel, care va începe livrarea în Q3 2022. Intel a spus că va lucra și va furniza clienților potențiali care împărtășesc obiectivele de sustenabilitate ale companiei începând cu 2023.

După cum a raportat și LumeaCrypto, Intel a făcut prima pagină a ziarelor în ianuarie, când a programat o prezentare la conferința ISSCC despre un „ASIC de exploatare a Bitcoinului, eficient din punct de vedere energetic, de ultra joasă tensiune”. Panoul a prezentat explorările anterioare ale Intel ASIC și, în aceeași lună, compania a spus că noul său cip, Blockscale ASIC, va fi livrat în acest an.Vezi aici articolul sursă