India aproape de adoptarea criptomonedelor


Conectând potențialul criptomonedelor de a facilita spălarea banilor și de a permite finanțarea terorismului, fiind, de asemenea, conștient de inevitabilitatea criptomonedelor pe termen lung, guvernul Indiei este pregătit să reglementeze criptomonedele. Chestiunea a fost discutată la cel mai înalt nivel pe 13 noiembrie și sunt șanse ca un proiect de lege pentru criptomonede să fie introdus în sesiunea de iarnă a Parlamentului.

O întâlnire prezidată de prim-ministrul Narendra Modi a a avut drept temă de discuție criptomonedele și a reieșit că guvernul este serios îngrijorat de faptul că elementele anti-India manipulează tinerii cu „reclame prea promițătoare” și „înșelătoare”. Acest lucru trebuie oprit, a fost concluzia autorităților. Întâlnirea de revizuire a fost urmată luni de consultări elaborate care au implicat RBI, Ministerul Finanțelor, Ministerul de Interne și experți în criptomonede din India și din străinătate.

Între timp, un grup parlamentar a discutat pentru prima dată despre soarta criptomonedelor în India, unde a apărut un consens că criptomonedele nu pot fi oprite, așa că ar trebui reglementate. Comitetul permanent pentru finanțe, prezidat de fostul ministru de finanțe Jayant Sinha, a invitat un spectru larg de părți interesate din industria cripto, inclusiv burse și organisme din industrie. Înainte de întâlnire, Sinha a declarat presei: „Am chemat părți interesate din întreaga industrie, inclusiv operatorii burselor majore, membri ai CII, precum și cadre universitare de la Institutul Indian de Management (IIM) Ahmedabad, care au făcut un studiu foarte amănunțit. asupra criptofinanțelor.”

Găsirea unui numitor comun

Deși părea să fi apărut un consens că ar trebui furnizat un cadru de reglementare pentru funcționarea lină și legitimă a industriei criptomonedelor din țară, nu a existat unanimitate cu privire la cine ar trebui să fie autoritatea de reglementare.

Există un consens că criptomonedele nereglementate nu ar trebui să aibă o cursă liberă pentru a spăla bani și a finanța terorismul. Guvernul este puțin depășit și se teme de „tehnologia în evoluție”. De aici, decizia de a ține „vegherea atentă” și nevoia de a face niște „pași proactivi”.

Evoluțiile au survenit chiar și atunci când un sondaj din Regatul Unit, desfășurat chiar înainte de cea de-a 26-a Conferință ONU privind schimbările climatice de la Glasgow, Scoția, a dezvăluit că majoritatea populației din Regatul Unit dorea interzicerea criptomonedelor.

Spre deosebire de Regatul Unit, totuși, nu există indicii că indienii doresc o „interdicție” a criptomonedelor. Guvernul Modi a spus că are o abordare „progresistă” și nu numai că se va implica cu părțile interesate din India, ci și se va conecta cu parteneri internaționali.

RBI a avertizat în mod constant împotriva criptomonedelor, îndemnând că acestea reprezintă o amenințare serioasă pentru economia Indiei și pentru sistemul său financiar. Banca centrală indiană nu este convinsă de afirmațiile prea ambițioase și de pretinsa valoare de piață a acesteia. RBI este împotriva permiterii criptomonedelor, fie ele reglementate sau nereglementate. Un raport intern al RBI pe acest subiect va fi publicat în decembrie.

Rezolvarea lucrurilor într-o manieră benefică

Oricum ar fi, guvernul nu va lua o decizie de tipul totul sau nimic. Este mai probabil ca „pași puternici de reglementare” să fie aproape de realizare. Cuvintele „progresist și prospectiv” au indicat mentalitatea guvernului cu privire la acest subiect. Faptul că criptomonedele se întind pe granițele geografice nu poate fi ignorat. Întregul glob este o parte interesată și cele mai bune practici globale vor avea un cuvânt de spus.

Indicațiile sunt că guvernul dorește să elaboreze o politică de monede digitale care va rezista testului timpului. Viitorul criptografic din India va fi legat de un cadru legal puternic.

„Strategiile colective” și „parteneriatele globale” sunt pronunțate frecvent împreună cu „angajamentele proactive”. Este clar că guvernul și-a dat seama că nu există nicio evitare a criptomonedelor. Interesele și intențiile oamenilor sunt prea bine înțelese și propagate. RBI și-a exprimat opoziția față de Comitetul permanent pentru finanțe care s-a reunit pe 15 noiembrie. Dar guvernul crede că RBI este prea încăpățânat. Guvernul Modi nu dorește o interdicție asemănătoare Chinei asupra criptomonedelor.Vezi aici articolul sursă