În ciuda creșterii prețului cu 30% în două săptămâni, ETH este expus…


Au trebuit doar două luni pentru ca moneda nativă a Ethereum, ETH, să revină de la nivelul devastator de la începutul anului 2022.

Prețul Ethereum izbucnește, dar există încă pericole

După revenirea cu mai mult de 30% în numai două săptămâni și mai mult de 50% față de scăderea acestuia de aproximativ 2.160 dolari pe 24 ianuarie, prețul Ethereum a crescut la peste 3.350 de dolari pe 28 martie.

Perechea ETH/USD poate fi, de asemenea, „blocată” ceea ce pare a fi o formare cunoscută sub numele de „triunghiul simetric” în acest proces.

ETH / USD Diagrama zilnică de prețuri cu inversare „triunghiul simetric” | Sursă: TradingView.com

„Modele rupte (atunci când erupția este într-o direcție doar pentru a vedea inversarea prețului și spargerea în direcția opusă) deseori duc la mișcări puternice” scrie Tom Bulkowski, un veteran analist de piață. Acest lucru ridică speranțe că Ether se poate ridica la ținta modelului triunghiular de aproape 4.000 USD în zilele următoare.

Riscurile Ethereum

Cu toate acestea, potrivit expertului de pe piață, triunghiurile simetrice au o înclinație „dublu-bust”, ceea ce înseamnă că direcția finală de breakout este aceeași cu cea inițială.

Un scenariu dublu-bust implică faptul că această creștere a Ethereum va dispărea în curând, ducând la o inversare spre partea superioară a triunghiului simetric. Așa cum este ilustrat în graficul de mai jos, ETH își returnează intervalul de rezistență, care a funcționat ca regiune de vânzare pentru comercianții din sesiunea din ianuarie-februarie.

Graficul prețului zilnic ETH/USD cu un scenariu de dublă pierdere | Sursă: TradingView.com

Ca rezultat, o altă vânzare în apropierea intervalului ar putea provoca riscuri dublu-bust, trimițând prețul ETH în scădere sub obiectivul dezavantaj al triunghiului simetric de 1.800 de dolari, care a fost calculat prin adăugarea celei mai mari distanțe între liniile superioare și inferioare ale triunghiului la punctul de întrerupere a triunghiului.

Interesant, în timpul vânzării din mai-iulie 2021, nivelul de 1.800 de dolari a fost esențial în reținerea încercărilor Ethereum de a scădea.

Dacă prețul urcă în mod clar peste zona de rezistență, scenariul dublu-bust va fi invalidat. Potrivit Posty, un expert independent de piață, nivelurile de comutare de aproximativ 3.350 de dolari înapoi la sprijin ar putea stimula șansele lui ETH de a ajunge la 4.000 de dolari.

Vești bune pentru Ethereum

Fuziunea Ethereum Beacon Chain cu rețeaua de testare Kiln a semnalat că blockchain-ul va trece total la o rețea proof-of-stake până în vara anului 2022, demarând creșterea cu 30%.

Speculatorii anticipează upgrade-ul Ethereum la ETH 2.0 de ceva timp, deoarece upgrade-ul promite să facă tranzacțiile mai ieftine și mai eficiente.

În principiu, aceasta s-ar realiza prin oferirea participanților din rețea de stimulente pentru a colabora, cum ar fi solicitarea lor să „mizeze” 32 ETH timp de 18 luni pentru a deveni validatori. În schimb, ar obține aceleași profituri anuale.

Numărul total de depozite ETH către ETH 2.0 | Sursă: Glassnode

Ca rezultat, mulți analiști cred că prețul Ethereum va urca, mai ales dacă cererea rămâne constantă sau crește.

În același timp, pentru că, la asocierea sa strânsă cu piața bursieră din SUA și Bitcoin, ETH se confruntă încă cu riscuri dezavantajate. După cum s-a spus anterior, corelația stocurilor BTC este monitorizată cu atenție în această săptămână, deoarece BTC / USD testează nivelurile majore de rezistență.

Vezi aici articolul sursă