Guvernatorul Băncii Indoneziei a spus că națiunea urmărește sa investească în mod agresiv in criptomonede


Doni Primanto Joewono, guvernatorul băncii centrale a Indoneziei, a recunoscut că țara investighează perspectiva incorporării cryptomonedelor în sistemul său financiar.

Tempo a declarat pe 12 iulie că Joewono a dezvăluit că Bank Indonesia se află în prezent printre instituțiile globale care investighează perspectiva lansării unei monede digitale a băncii centrale (CBDC-Central Bank Digital Currency) pentru a satisface diverse cerințe de pe piața locala.

Potrivit lui Joewon, apariția criptomonedelor a servit drept catalizator pentru o serie de națiuni acestea investigând posibilitatea ca CBDC-urile să devină legale în acele națiuni. Cu toate acestea, el a emis un avertisment că utilizarea criptomonedelor ar putea pune în pericol sistemele financiare convenționale.

Cartea albă a cryptomonedelor se scrie acum in Indonezia

În momentul de față, Indonezia este una dintre țările care investighează opțiunea CBDC deoarece populația a devenit foarte interesată si implicată in acest spectru monetar modern.

La reuniunea G20, guvernatorul a mai spus că criptomonedele dețin trăsături care pot aduce beneficii sistemului financiar actual, cum ar fi creșterea eficienței și incluziunii. Aceste declaratii au produs adevarate valuri de încredere si susținere in sfera crypto la nivel mondial

Reglementările crypto din Indonezia

În ciuda indicațiilor de la Joewono că țara va adopta o atitudine primitoare față de criptomonede, țara a avut în trecut o poziție restrictivă față de acest sector financiar.

Autoritatea indoneziană pentru servicii financiare (OJK) a emis un avertisment la începutul acestui an că o serie de companii financiare din țară nu au voie să ofere criptomonede spre vânzare sau să faciliteze vânzarea criptomonedelor.

Organismul de reglementare și-a bazat decizia de limitare a criptomonedelor pe faptul ca ele reprezintă o amenințare semnificativă dar și pe necesitatea de a proteja interesele clienților.

Aceste masuri de reglementare au aparut si intr-un moment in care bitcoin si piata crypto erau într-o trasa puternic ascendenta

Impact financiar substanțial

În plus, guvernul țării a impus o taxă pe valoarea adăugată (TVA) pentru toate tranzacțiile cu criptomonede, precum și un impozit pe venit pentru orice câștig de capital rezultat din investițiile legate de criptomonede. Potrivit studiilor de piața, schema de impozitare face parte din efortul Indoneziei de a consolida colectarea veniturilor ca urmare a devastării economice cauzate de focarul de Covid-19.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro
Vezi aici articolul sursă