Google explorează posibilitatea utilizatorilor să dețină Bitcoin pe carduri..


Potrivit unui raport Bloomberg, gigantul tehnologic Google își va extinde funcțiile de plată cu Bitcoin. Compania încearcă să-și depășească concurența în ceea ce privește serviciile online. Prin urmare, a încercat să-și intensifice jocul, cu Bill Ready în calitate de președinte al Comerțului și cu fostul director al PayPal, recent angajat, Arnold Goldberg, ca șef al diviziei de plăți, în timp ce consolidează parteneriate pentru a atinge acest obiectiv.

Gigantul tehnologic a colaborat cu Coinbase Global și BitPay pentru a activa o funcție care va permite utilizatorilor să stocheze Bitcoin și alte criptomonede. Astfel, oamenii își vor putea folosi deținerile cripto pentru a-și plăti achizițiile ca și cum ar folosi monede fiat.

Gigantul tehnologic, conform articolului, nu a reușit să-și atingă obiectivele pentru funcția Google Pay. Cu excepția Indiei, în alte părți ale lumii, serviciul de plată nu a reușit să „câștige tracțiune” și s-a „luptat”. Prin urmare, nevoia lor de a adăuga mai multe caracteristici serviciului lor de cumpărături.

Potrivit lui Ready, această inițiativă va permite oamenilor să folosească „întreaga gamă de servicii financiare de acolo”. Integrarea cu Bitcoin și alte criptomonede pare un pas logic datorită creșterii nivelurilor de adoptare și accesibilității lor în întreaga lume. Ready a spus:

„Nu suntem o bancă – nu avem nicio intenție să fim o bancă. Unele eforturi din trecut, uneori, ar pătrunde fără să vrea în acele spații. Scopul nostru este să ajutăm la crearea de conexiuni. Nu suntem o parte aflată în conflict.”

Va integra Bitcoin miliardele de utilizatori Google?

Potrivit Bloomberg, Ready și Goldberg au lucrat în PayPal până când cel din urmă s-a alăturat Google pentru a supraveghea divizia de plăți. Acum, Ready l-a adus pe Goldberg pentru a deveni vicepreședinte și director general pentru un nou proiect Google numit Next Billion Users.

Datele partajate de raport susțin că portofelul Google, care urmează să fie integrat cu Bitcoin și alte criptomonede, a înregistrat aproximativ 150 de milioane de utilizatori activi lunar în întreaga lume. Cu toate acestea, alternativa de plată a Apple a creat un obstacol pentru ambițiile Google „chiar și pe dispozitivele care rulează sistemul său de operare Android”.

În plus, metodele de plată ale altor companii au contribuit ca funcția de plată a Google să fie „în mare măsură un eșec”, potrivit raportului. Expertul Tom Noyes a susținut că doar 4% din fiecare plată fără numerar sau contactless din Statele Unite se bazează pe metoda de plată Google.

Prin urmare, titanul tehnologiei își va concentra atenția pe a-și face portofelul mai „cuprinzător”. În plus față de caracteristica Bitcoin și crypto, portofelul va permite utilizatorilor să cumpere tickere digitale, permise de transport aerian și să adauge un pașaport de vaccin pentru COVID-19.

Google își îndreaptă atenția către Bitcoin

Despre Bitcoin și piața cripto, președintele de comerț al Google a spus:

„Crypto este ceva către care acordăm multă atenție. Pe măsură ce cererea utilizatorilor și a comerciantului evoluează, vom evolua odată cu aceasta.”

Rămâne de văzut dacă inițiativa crypto a Google va primi un răspuns similar din partea Apple sau a oricăruia dintre concurenții săi. O integrare Bitcoin cu Apple Pay și Google Pay va deschide ușa pentru ca milioane de oameni să aibă acces la capabilitățile de plată crypto.

La momentul scrierii articolului, prețul BTC se tranzacționează la 41.871 USD cu mișcare laterală în 24 de ore.

BTC pe un trend descendent în graficul de 4 ore. Sursă: BTCUSD Tradingview

Vezi aici articolul sursă