Fondatorul Ethereum sare în ajutorul deținătorilor de TerraUSD (UST)

În urma prăbușirii spectaculoase a ecosistemului Terra de săptămâna trecută, fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, spune că susține o idee despre cum să-i compenseze pe deținătorii de TerraUSD (UST).

Ajutor pentru deținătorii de UST din partea comunității crypto

Ideea a fost propusă pentru prima dată de un cont de Twitter numit PersianCapital și presupune prioritizarea celor mai mici deținători pentru a-i ajuta să reintre 100% în posesia fondurilor pierdute prin Anchor, protocolul de împrumut al Terra.

„O modalitate ar fi să oferi fiecărui portofel 0,30 USD pentru fiecare UST investit. Cu toate acestea, fondurile lui Terra s-ar transfera în mod disproporționat către balenele bogate care dețineau majoritatea UST la momentul depeg-ului. Și ai face ca toți să recupereze doar 30% din sumele investite. În realitate, majoritatea oamenilor s-ar simți în continuare aiurea. Deci haideți să explorăm în cealaltă direcție. A doua opțiune este să puneți mai întâi în portofelele mai mici. Oameni care au câteva mii de dolari sau mai mult în UST în Anchor. Terra ar putea salva acest grup imens complet doar dacă s-ar concentra pe cele mai „sărace” 99,6% din portofele.”

Avantajul prioritizării portofelelor mai mici, potrivit PersianCapital, este că mai mulți oameni ar fi rambursați integral pentru pierderile lor, acțiune despre care el susține că este „mai corectă” și ar ridica moralul comunității. El susține, de asemenea, că lucrul cu investitorii de retail va facilita gestionarea balenelor bogate rămase.

Vitalik Buterin oferă și el sprijin celor afectați

Buterin susține că există deja precedente pentru aceste tipuri de scheme de recuperare, invocând regulile Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), care are un plafon asupra sumei pe care o entitate o poate pretinde.

„Sprijin cu tărie acest lucru. Port empatie și încurajare pentru micii deținători de UST cărora li s-a spus ceva prostesc despre „ratele dobânzii de 20% la dolarul american” de la un influencer sau altul, responsabilitate personală și SFYL (îmi pare rău pentru pierderea voastră) pentru cei bogați. Precedentul evident este asigurarea FDIC (până la 250.000 USD de persoană). Unul interesant fără legătură este legea muncii din Singapore. Reglementări mai stricte pentru angajații cu venituri mici și o abordare mai simplă pentru cei mai bogați. După părerea mea, astfel de lucruri sunt formule hibride bune.”, a relatat Vitalik într-o postare pe Twitter.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro


Bogdan M.


Vezi aici articolul sursă