Este Polkadot gata să atingă noi cote? – Analiză de piață


Polkadot s-ar putea pregăti pentru o revenire susținută către noi maxime istorice, în funcție de capacitatea DOT de a se menține deasupra unui nivel de suport crucial.

Polkadot păstrează un suport foarte important

Polkadot pare pregătit pentru un alt raliu, în ciuda corecției de 25% pe care a suferit-o la scurt timp după ce a atins un record atingând 55,20 USD pe 4 noiembrie.

Pe măsură ce entuziasmul din jurul lansării licitației parachains de săptămâna trecută se intensifică, criptomoneda numărul opt după capitalizarea pieței a atins un nivel de suport crucial reprezentat de limita inferioară a unui canal paralel, care s-a dezvoltat pe graficul de 12 ore de la începutul lunii iulie.

De fiecare dată când DOT a scăzut la linia de tendință inferioară a acestui model tehnic, a revenit, crescând la marginea mijlocie sau superioară a modelului. Din acest punct, tinde să fie respins, ceea ce este în concordanță cu caracteristicile unui canal paralel.

O acțiune similară a prețurilor sugerează că linia de tendință inferioară a canalului va continua să se mențină și să servească drept punct de revenire pentru Polkadot. Prin urmare, o creștere a presiunii de cumpărare în jurul nivelurilor actuale de preț ar putea împinge DOT către linia de tendință medie sau superioară a canalului. Aceste puncte de rezistență se află la 60,60 USD și, respectiv, la 89,35 USD.

Chart DOT/USDT. Sursa: TradingView

Un moment crucial pentru DOT

Indicatorul secvenţial Tom DeMark (TD) adaugă credibilitate perspectivei optimiste. A prezentat un semnal de cumpărare sub forma unui sfeșnic roșu cu nouă lumânări pe graficul de 12 ore al lui Polkadot. Formația optimistă anticipează o creștere de la unu până la patru lumânări sau începutul unui nou trend ascendent.

Atâta timp cât DOT se menține peste 41,40 USD, teza optimistă ar trebui să rămână valabilă. Cu toate acestea, dacă nu reușește să țină, comercianții pot fi încurajați să părăsească pozițiile long în așteptarea unei retrageri abrupte. Creșterea presiunii de vânzare ar putea declanșa apoi o corecție spre 34,80 USD sau chiar 30,10 USD.Vezi aici articolul sursă