Rețeaua populară de blockchain, Elrond, a câștigat mult teren în ultima vreme, iar acest lucru a propulsat token-ul său nativ EGLD. Prețul său a crescut cu aproape 60% în trei zile.
Parcursul recent al token-ului
Până pe 19 noiembrie, prețul EGLD a fost de aproximativ 300 USD. Cu toate acestea, vinerea trecută, acest lucru s-a schimbat drastic, iar token-ul a înregistrat un nou maxim istoric de aproximativ 492 USD.
Principalul motiv din spatele creșterii prețului ar putea fi programul de stimulare al lichidităților de 1,29 miliarde de dolari, pe care Elrond l-a introdus vineri. Inițiativa își propune să „supraalimenteze” viitoarea lansare a token-ului nativ descentralizat al platformei, Maiar.
Potrivit unui comunicat, DEX-ul va folosi token-ul de utilitate și guvernare, MEX, pentru a transfera finanțarea. 282 milioane USD din suma totală vor fi distribuite în prima lună utilizatorilor care furnizează lichiditate în EGLD, MEX și USDC.
Elrond a alocat deja token-uri MEX revendicabile pentru peste 60.000 de conturi. Fondatorul și CEO-ul rețelei de blockchain, Beniamin Mincu a declarat că: “Prin distribuirea dreptului de proprietate asupra Maiar DEX următorului miliard de utilizatori, punem bazele unui sistem financiar cu adevărat global, care este accesibil tuturor, pretutindeni.”
Dincolo de prima lună de distribuție, proiectul intenționează să desfășoare programe de urmărire „care vizează utilizatorii celor mai mari platforme DeFi din ecosistem”. Acești clienți ar putea „revendica token-uri MEX proporțional cu activitatea lor care implică produse precum Uniswap, Pancake Swap sau Sushi Swap”.
An turbulent pentru Elrond
În timp ce creșterea prețului EGLD din ultimele zile de aproape 60% ar putea suna impresionantă, creșterea sa pe o bază YTD (year to date) este de aproximativ 1.950%. Pe 1 ianuarie 2021, token-ul se tranzacționa la 24 USD.
Elrond, cu sediul în Malta, s-a implicat în multe proiecte și a anunțat mai multe dezvoltări în rețeaua sa de-a lungul anului. În august, a cooperat cu Offsetra (o firmă care se concentrează pe reducerea emisiilor de CO2) și a devenit prima companie blockchain cu emisii negative de carbon din Europa.
În octombrie, Elrond a colaborat cu Panther Protocol, o soluție care construiește o infrastructură privată scalabilă pentru internetul blockchain-urilor. Colaborarea și-a propus să aducă confidențialitate interoperabilă și mecanisme de dezvăluire selectivă în rețeaua Elrond.
La scurt timp, compania blockchain a anunțat că va achiziționa Capital Financial Services S.A., o instituție românească de monede electronice axată pe soluții de e-money și plați electronice.