El Salvador anunță primul oraș Bitcoin din lume

Ofițerul șef de securitate al Blockstream, Samson Mow, a clarificat și fezabilitatea aprovizionării cu obligațiunile Bitcoin de 1 miliard de dolari.

„Cu Bitfinex, au o mulțime de balene. Nu văd o problemă în completarea unei obligațiuni de un miliard de dolari.”

Într-un anunț al Blockstream, Mow a mai spus că miliardul de dolari va fi împărțit în două părți. 500 de milioane de dolari vor fi alocate pentru construirea de energie și a infrastructurii miniere Bitcoin în regiune. Celelalte 500 de milioane de dolari BTC vor fi blocate timp de cinci ani. Mow a mai declarat că, după perioada de blocare de cinci ani, El Salvador va începe să vândă o parte din Bitcoin-ul folosit pentru finanțarea obligațiunii pentru a oferi investitorilor un „cupon suplimentar”.

„Acest lucru va face din El Salvador centrul financiar al lumii”, a spus el.

Tranzacționarea BTC la 58,640 mii USD | Sursa: BTCUSD pe TradingView.com

Președintele salvadorean a mai spus că obligațiunile vor fi disponibile în 2022. El intenționează să stabilească orașul Bitcoin propus lângă un vulcan. Ideea, a spus el, este de a furniza energie atât pentru oraș, cât și pentru minerit de Bitcoin.

Potrivit lui Bukele, Bitcoin City va fi o metropolă cu drepturi depline, cu zone rezidențiale și comerciale. De asemenea, ar avea centre comerciale, restaurante, un port, un aeroport și servicii feroviare. Nu ar exista venituri, proprietăți, câștiguri de capital sau impozite pe salarii. Cu toate acestea, rezidenții ar fi supuși doar taxei pe valoarea adăugată (TVA). Această taxă va fi folosită pentru plata obligațiunilor municipalității, a infrastructurii publice și a întreținerii orașului.

„În #BitcoinCity, vom avea educație digitală și tehnologică. Energie geotermală pentru întreg orașul și transport public eficient și durabil” a spus Bukele.

Proiectele de dezvoltare a infrastructurii din El Salvador

După ce El Salvador a adoptat Bitcoin ca mijloc de plată legal, guvernul a început să reinvestească profiturile nerealizate în mai multe proiecte.

La începutul acestei luni, guvernul și-a anunțat planurile de a folosi o parte din profiturile din Bitcoin Trust pentru a construi 20 de școli noi. Unul dintre scopurile acestor noi facilități va fi acela de a educa localnicii despre modul în care funcționează criptomonedele.

În octombrie, președintele Nayib Bukele a anunțat planuri de a folosi profiturile pentru un nou spital veterinar. Cu toate acestea, unii au criticat această mișcare, argumentând că investițiile în instituții medicale pentru oameni sunt mai urgente.

Vezi aici articolul sursă