Dominanța socială a lui Polkadot crește, atingând un nivel maxim în 2 luni


În timp ce multe altcoins sunt în scădere, Polkadot (DOT) a apărut ca un activ principal care a înregistrat o creștere semnificativă a interesului.

Conform statisticilor on-chain oferite de Santiment, DOT este menționat în 17% dintre chat-urile legate de primele 100 criptomonede clasate în funcție de capitalizarea pieței, ceea ce face ca rata de discuție dedicată token-ului să fie cea mai mare din ultimele două luni. Conform platformei de date cripto:

„Deoarece multe alte monede au scăzut, Polkadot a apărut ca un activ de top, care primește o creștere majoră a atenției. 17% dintre discuțiile legate de primele 100 de active cripto discută despre DOT.”

Polkadot continuă să crească

Datorită licitațiilor foarte așteptate pentru parachains pentru blockchain-ul Polkadot, token-ul nativ al rețelei, DOT, a atins un nou maxim istoric de 54,86 USD pe 4 noiembrie.

Mai mult decât atât, fondurile tranzacționate la bursa cripto (ETF) s-au clasat în topul produselor europene tranzacționate (ETP-uri) din octombrie. De menționat este că SEBA Polkadot ETC (SDOT) s-a clasat pe primul loc, în top 20 de ETP-uri, cu 52,38% datorită cererii în creștere pentru activul digital.

Tokenul nativ al lui Polkadot, care permite standardele de interoperabilitate blockchain, a fost înființat în 2016 și a obținut primele trei locuri în clasament. Valoarea token-ului este de 42,20 USD pe 17 noiembrie 2021, după ce a început călătoria ascendentă cu o valoare de 5,88 USD în noiembrie 2020.

Se preconizează că DOT ar putea atinge valoarea 75 USD dacă nivelurile se mențin

Oferind o soluție la provocarea interoperabilității în DeFi, Polkadot iese în evidență față de multe alte altcoins. Deoarece utilizatorii nu sunt obligați să utilizeze un exchange centralizat de cripto pentru a tranzacționa, ei pot evita costurile și inconvenientele asociate cu această procedură, dovedindu-se a fi un factor semnificativ în creșterea token-ului DOT.

Analistul, Michael van de Poppe, a declarat: „DOT ar putea continua spre 75 USD dacă se mențin niveluri cruciale” și, în ciuda prăbușirii recente a pieței, DOT continuă să se tranzacționeze în această zonă.

Polkadot este capabil să proceseze 1.000 de tranzacții pe secundă (TPS) și se preconizează că va putea gestiona mai mult de 1.000.000 de TPS atunci când este pe deplin operațional. Acest tip de viteză nu a mai fost niciodată observat în spațiul cripto, iar utilizatorii vor beneficia de o infrastructură mai scalabilă care permite costuri de tranzacție mai rapide și mai ieftine.

Deoarece Polkadot oferă aplicații din lumea reală și ameliorează probleme semnificative legate de blockchain, mulți investitori au motive să fie optimiști cu privire la potențialul pe termen lung al acestui token.

Vezi aici articolul sursă