Dominanța Bitcoin este la un nivel minim, iar un sezon altcoins fără preced


În timp ce Bitcoin continuă să sufere pierderi, criptomoneda de top continuă, de asemenea, să-și piardă cota față de capitalizarea pieței. De fapt, cu cel mai recent nivel de suport încălcat, dominația BTC ar putea viza minimuri istorice. Atingerea minimurilor istorice ar putea însemna că un pontențial sezon altcoins este pe cale să înceapă.

Bitcoin continuă să piardă dominația pe piața crypto

La un moment dat, a existat doar Bitcoin. Pe măsură ce industria a crescut, a luat naștere o metodă de măsurare numită dominație BTC, fapt ce a făcut mai clar cât de multă greutate avea moneda de top în comparație cu restul pieței.

Înainte de 2017, Bitcoin reprezenta până la 95% din întreaga piață crypto, dar un an mai târziu a scăzut la 35%, în ceea ce este considerat a fi cel mai mare sezon altcoins înregistrat.

După ce a atins astfel de extreme în 2018, până în 2020, Bitcoin a recuperat mai mult de două treimi din capitalizarea pieței. Dominanța a depășit aproape 70%, apoi s-a inversat brusc pe tot parcursul anului 2021.

La sfârșitul anului trecut, un interval de tranzacționare de câțiva ani a fost încălcat oficial. Intervalul bine definit este și mai vizibil în graficul BTC.D pe șase luni și ar putea crea condițiile necesare pentru un sezon altcoins foarte bun.

Graficul anual (stânga) și pe șase luni (dreapta) | Sursă: CRYPTOCAP-BTC.D pe TradingView.com

Potențialul sezon altcoins s-ar putea încheia la o dominație de 32%

Cu o închidere decisivă pe intervale lungi de timp, intervalele de timp scurte ar putea oferi indicii cu privire la locul în care dominația ar putea ajunge din nou scădere.

Ținta de „head and shoulders top” a trimis BTC.D la linia punctată, revigorând altcoins, dar încă nu ajunge la nivelul văzut în timpul perioadei 2017/2018.

Un triunghi descendent ar putea viza o dominație de 32% | Sursă: CRYPTOCAP-BTC.D pe TradingView.com

Cu un potențial triunghi descendent care se defectează, regula măsurării ar face ca ținta structurii să fie în jurul valorii de 32% dominanță. Ținta ar sugera o trecere dincolo de fostul minim istoric stabilit cu ani în urmă și ar crea atmosfera necesară pentru potențialul sezon altcoins menționat mai sus.

Dar totul ar putea veni în detrimentul Bitcoin, care rămâne liderul incontestabil în ceea ce privește capitalizarea pieței.Vezi aici articolul sursă