Dogecoin și Shiba Inu devin cripto câinii alfa din India

Dogecoin și Shiba Inu câștigă o tracțiune masivă și se clasează printre primele cinci criptomonede tranzacționate pe bursele indiene.

Datele de pe exchange-ul CoinSwitch Kuber

Dogecoin a contribuit cu 13,76% la volumul total de tranzacționare al CoinSwitch Kuber, care se pretinde a fi cel mai mare exchange criptografic indian, cu peste 10 milioane de clienți, în ultimele șase luni, potrivit unui raport al BusinessLine. De fapt, volumul de tranzacționare al Dogecoin l-a depășit pe cel al Bitcoin și Ethereum împreună în aceeași perioadă, care au contribuit cu 6,04% și, respectiv, 6,06% la volumul total de tranzacționare. CoinSwitch Kuber încă nu a listat Shiba Inu.

Datele de pe alte exchange-uri

În ultima săptămână, WazirX a văzut că Shiba Inu a adus aproape 50% din volumul său de tranzacționare, depășind Bitcoin ca cel mai mare token tranzacționat. Între aprilie și octombrie, volumul de tranzacționare cu Dogecoin pe exchange-ul de criptomonede BuyUcoin a atins 300 de milioane USD, în timp ce tranzacțiile Shiba Inu s-au ridicat la 180 milioane USD, a declarat Shivam Thakral, CEO al BuyUcoin. În aceeași perioadă, în timp ce Bitcoin și Ethereum și-au menținut dominația ca token-uri de top tranzacționate, Dogecoin s-a clasat pe locul al treilea, în timp ce Shiba Inu a fost pe locul cinci în ceea ce privește volumele de tranzacționare.

Shiba Inu a doborât recorduri, în timp ce Dogecoin a câștigat și el avânt în ultimele săptămâni. „La OKEx, am observat o creștere de 5 ori a tranzacțiilor cu Shiba Inu de la începutul creșterii prețurilor”, a declarat Jay Hao, CEO la OKEx. „Credem că monedele meme și altcoin-urile ar putea câștiga interesul investitorilor dacă aceștia continuă să ofere profituri frumoase și, în același timp, utilizatorii ar trebui să fie foarte atenți atunci când investesc în astfel de criptomonede… și să-și diversifice întotdeauna portofoliul pe mai multe cripto-active.”

Situația criptomonedelor în India

În timp ce Dogecoin și Shiba Inu au avut performanțe bune la nivel global, zvonurile unui cadru de reglementare cripto pozitiv din India au sporit încrederea investitorilor și au condus la creșterea sub-continentului, a spus CEO-ul BuyUcoin.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, denunțătorul Agenției de Securitate Națională a SUA, Edward Snowden, a emis un avertisment proprietarilor de Shiba Inu într-un tweet în care spunea: „Vă rugăm să luați în considerare cu atenție șansele de a depăși o piață care v-a vândut participația în * nici măcar bani de câine, ci o CLONA de câine.” Deși amândoi au început ca o glumă, Dogecoin și Shiba Inu sunt în prezent a nouă și a 10-a cele mai importante criptomonede ca marime după capitalizarea pieței, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

Vezi aici articolul sursă