Dogecoin crește cu 25% după ce Musk anunță plățile cu DOGE


Prețul DOGE a crescut cu aproximativ 13% după anunț, atingând un maxim de 30 de zile de 0,2150 USD. Mișcarea sa ascendentă a făcut parte dintr-o creștere mai mare în cursul zilei, care era deja în curs înainte ca tweet-ul lui Musk să devină viral.

Pe 14 ianuarie, prețul DOGE a crescut cu mai mult de 25% înainte de a suferi ulterior o corecție până la 0,18 USD.

Graficul prețului pe 1H DOGE/USDT. Sursa: TradingView

DOGE – mai bun decât Bitcoin

Tesla a adăugat ca și opțiune de plată criptomoneda DOGE pe pagina sa de achiziții online la aproximativ o lună după ce Musk și-a exprimat interesul să accepte criptomoneda ca plată de probă.

Avantajele din seria „mai bun decât Bitcoin” ale DOGE, sunt în primul rând ca opțiune de plată datorită consumului său mai scăzut de energie electrică, lucru care a fost în centrul entuziasmului lui Musk pentru criptomonedă. Potrivit extraselor din interviurile lui Musk cu Time Magazine, el a explicat:

„Bitcoin nu este un bun substitut pentru numerarul tranzacțional în esență. Dogecoin, în ciuda originilor sale ca o glumă, este mai potrivit pentru tranzacții.”

În comparație cu DOGE, antreprenorul miliardar a mai declarat că costul pe tranzacție al Bitcoin este mare, în timp ce volumul tranzacțiilor sale este scăzut. Drept urmare, Bitcoin poate avea șanse mari să devină un depozit de activ de valoare. DOGE, pe de altă parte, poate continua să încurajeze consumatorii să cheltuiască.Vezi aici articolul sursă