Dogecoin a scăzut cu 93% de la evenimentul SNL la care a participat Musk


Prețul criptomonedei Dogecoin (DOGE) s-a prăbușit odată cu căderea generală din piață, după ce crescuse în valoare în 2021, propulsat fiind de popularitatea pe care i-a creat-o CEO-ul Tesla, Elon Musk.

În realitate, moneda a scăzut cu aproape 93% din momentul în care Musk s-a autointitulat „Dogefather” în timpul apariției sale la Saturday Night Live (SNL) din 8 mai 2021. La acel moment, DOGE se tranzacționa cu puțin peste 0,725 USD, iar în prezent token-ul se tranzacționează la valoarea de doar 0,05 USD în momentul scrierii articolului.

Chart-ul prețului Dogecoin. Sursa: TradingView

După cum putem observa în chart-ul de mai sus, Dogecoin se tranzacționa la un nou ATH înaintea show-ului SNL, iar capitalizarea pieței ajungea atunci la 92,23 miliarde USD pe fondul unei volatilități crescute.

Impactul SNL asupra DOGE

În timpul participării lui Musk la Saturday Night Live, era de așteptat ca CEO-ul Tesla să fi susținut Dogecoin, ceea ce a făcut ca activul să crească din nou.

Cu toate acestea, apariția lui Musk la emisiune nu a avut efectul dorit. La un moment dat în timpul difuzării, oamenii care dețineau tokenul au încercat să-l vândă, iar aplicația de tranzacționare Robinhood a suferit un breakdown.

De-a lungul timpului, ajutorul lui Musk a creat un grup loial de fani Dogecoin care doreau să crească prețul criptomonedei până la 1 USD. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce token-ul a atins un nou maxim istoric în mai 2021, când piața în ansamblu creștea.

DOGE a fost într-o tendință descendentă începând cu seara emisiunii, din cauza volatilității crescute. În ciuda acuzațiilor că token-ul nu are utilitate, Musk continuă să lucreze la dezvoltarea rețelei Dogecoin.

Simultan, el a insinuat că ar putea folosi Dogecoin în operațiunile companiei sale, deși prețul a continuat să scadă în conformitate cu piața cripto mai largă. El a explicat, spre exemplu, că Dogecoin va fi folosit pentru a cumpăra articole SpaceX și Tesla.

Efectul cumpărării Twittter de către Elon Musk asupra DOGE

Analiștii de piață cred că oferta lui Musk de a cumpăra Twitter va avea o influență benefică asupra Dogecoin. Acest lucru s-a întâmplat după ce Musk a spus că Twitter ar trebui să înceapă să primească plăți în DOGE.

Capitalizarea pieței Dogecoin a crescut cu peste 1 milion de dolari în mai puțin de zece minute după ce Elon Musk a dezvăluit intenția de achiziție a Twitter. Cu toate acestea, beneficiile au fost doar temporare.

În ciuda implicării lui Musk, Dogecoin continuă să se tranzacționeze la un nivel ridicat de volatilitate, ridicând întrebarea dacă tokenul este încă o investiție viabilă.

Mai mult decât atât, pentru că Musk este interesat de Dogecoin, în ultima vreme a fost implicat într-o dispută cu creatorul criptomonedei, Billy Markus. Potrivit lui Markus, miliardarii precum Elon Musk manipulează piața crypto.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro


Vezi aici articolul sursă