Demisia guvernului kazah cauzează scăderea ratei de hash a Bitcoin cu 13


Miercuri, Kazahstanul, a doua cea mai mare țară din lume când vine vorba de rata hash de minerit Bitcoin (BTC), a experimentat tulburări politice fără precedent din cauza creșterii puternice a prețurilor la combustibil. În consecință, cabinetul aflat la putere și-a dat demisia, dar nu înainte ca Kazakhtelecom, compania de internet deținută de stat, să închidă internetul națiunii, făcând ca activitatea rețelei să scadă la 2% din activitatea sa normală.

Lovitură puternică pentru activitatea minieră Bitcoin

Mișcarea a dat o lovitură gravă activității miniere Bitcoin din țară. Conform datelor, rata de hash globală a rețelei Bitcoin a scăzut cu 13,4% în orele de după oprire, de la aproximativ 205.000 de petahash pe secundă (PH/s) la 177.330 PH/s. Kazahstan reprezintă 18% din activitatea de hash a rețelei Bitcoin.

Cu doar câteva zile înainte, guvernul kazah a eliminat limitele de preț pentru gazul petrolier lichefiat folosit pentru combustibil auto pentru a se alinia la condițiile pieței, care și-a dublat prețul peste noapte, stârnind proteste violente.

Internetul încă inaccesibil în Kazahstan

La momentul publicării, internetul rămâne inaccesibil în Kazahstan. Dacă situația va continua, consecințele ar putea fi grave, deoarece, lăsând la o parte serviciile de internet, Asociația pentru Industria Centrului de Date și Blockchain din Kazahstan se așteaptă ca țara să genereze 1,5 miliarde de dolari din activitățile legale de exploatare crypto (și alte 1,5 miliarde de dolari în activități ilicite) în următorii cinci ani.

Prețurile scăzute ale energiei din țară au atras atât entități interne, cât și străine să înființeze un „magazin” pentru minerit Bitcoin. Potrivit Global Petrol Prices, electricitatea în Kazahstan costă în medie doar 0,055 USD pe kWh pentru companii, o fracțiune din cei 0,12 USD pe kWh plătiți de întreprinderile din SUA.

Nu există nicio dată cu privire la momentul în care internetul se va reporni în a doua cea mai mare țară de minerit Bitcoin din lume.Vezi aici articolul sursă