Criptomonedele pot deveni mai larg utilizate ca formă de plată


Parteneriatele cu magazinele fizice reprezintă un pas semnificativ înainte în evoluția Bitcoin ca metodă de plată, potrivit băncii.

Situația actuală din centrele comerciale

Puțini oameni folosesc criptomonede pentru a plăti bunuri de zi cu zi, deoarece taxele de tranzacție sunt mari și comercianții nu acceptă criptomonede ca plată, dar acest lucru se schimbă, potrivit Morgan Stanley într-un raport de cercetare publicat astăzi.

Potrivit băncii, compania de plăți Strike a anunțat recent un parteneriat cu furnizorul de puncte de vânzare NCR și firma de plăți Blackhawk, ceea ce înseamnă că un număr mare de magazine și restaurante din SUA vor putea în curând să accepte plăți cu Bitcoin. Sistemul de plată planificat al Strike va folosi Lighting Network, potrivit companiei.

Conform Morgan Stanley, parteneriatele cu magazinele fizice reprezintă un pas înainte mai semnificativ în „evoluția utilizării Bitcoin ca mijloc de plată”, deoarece peste 85% din vânzările din Statele Unite au loc în magazine, mai degrabă decât online.

Potrivit băncii, taxa pentru trimiterea unei tranzacții Bitcoin prin intermediul rețelei Lightning este aproape de zero, făcându-l mai pragmatic pentru efectuarea de plăți mici care ar fi efectuate în mod normal folosind un card de debit.

Volatilitatea istorică a mărfurilor cu preț în Bitcoin a fost, de asemenea, un factor de descurajare pentru utilizarea activelor digitale, dar capacitatea comercianților de a accepta crypto, fie prin intermediul cardurilor crypto, fie prin intermediul terminalelor de plată existente, poate duce la o scădere a volatilității activului digital, conform bancii.

Rolul Ethereum în plățile digitale

Potrivit raportului, criptomonedele sunt deja utilizate pe scară largă ca monedă în lumea activelor digitale, Ethereum fiind necesar în principal pentru achiziționarea de token-uri nefungibile (NFT). Potrivit raportului, pe măsură ce mai multe mărci caută să facă publicitate în metaverse, poate exista o nevoie mai mare de a accepta o varietate de metode de plată, inclusiv criptomonedele.

NFT-urile sunt active digitale bazate pe blockchain care reprezintă proprietatea asupra articolelor virtuale sau fizice care pot fi deținute sau comercializate.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.roVezi aici articolul sursă