Criptomonede care vor exploda în 2022 – Previziuni


Pentru majoritatea criptomonedelor, 2021 a fost un an fantastic. Multe criptomonede au înregistrat performanțe impresionante în ceea ce privește prețul și adoptarea rețelelor blockchain. Câteva dintre cele mai performante criptomnede din acest an par să fie pe cale să-și continue creșterile fulminante ale prețurilor și în anul 2022.

Iată 5 criptomonede de urmărit în 2022

Pentru performanța prețurilor și adoptarea lor din 2021, precum și pentru potențialul pe care îl reprezintă pentru viitor, câteva criptomonede par promițătoare pentru anul 2022.

O astfel de criptomonedă este Dogecoin. Anul acesta a fost un an grozav pentru criptomoneda care a fost fondată inițial drept o copie a Bitcoin. Până în prezent, prețul a crescut cu aproximativ 2.956,4%. Potențialul său de preț a fost demonstrat când Doge a crescut la un maxim istoric (ATH) de 0,75 USD în luna mai a acestui an.

În timp ce prețul său actual de 0,19 USD este în scădere cu aproximativ 74,6% față de cel mai mare nivel istoric, moneda meme este promițătoare pentru anul următor. Acest lucru se datorează sprijinului pe care criptomoneda îl câștigă în mod constant din partea jucătorilor cheie de pe piață, inclusiv CEO-ul Tesla, Elon Musk și Mark Cuban, proprietarul miliardar al Dallas Mavericks.

Șeful Tesla a anunțat chiar recent planuri de a accepta DOGE pentru produsele companiei sale de vehicule electrice. Acest lucru se va întâmpla probabil în 2022 și va fi un factor cheie al adoptării Dogecoin, iar cel mai probabil prețul criptomonedei va decola.

Cardano și XRP par să aibă un 2022 promițător

Cardano a avut, de asemenea, un an impresionant în ceea ce privește prețul și adopția. Până în prezent, ADA a crescut cu 698,4%. Moneda nativă a rețelei Cardano a atins maximul istoric de aproximativ 3 dolari în septembrie, datorită implementării contractelor inteligente în blockchain-ul Cardano.

În prezent, ADA se tranzacționează la aproximativ 1,43 USD, cu o scădere de 53,1% față de prețul său cel mai ridicat din toate timpurile. Cu toate acestea, se așteaptă ca prețurile să crească pe măsură ce noile capacități cu contracte inteligente ale blockchain-ului vor fi utilizate în multitudinea de platforme DeFi care sunt în curs de dezvoltare și se vor concretiza în 2022.

Un alt altcoin care se așteaptă să se ridice în noul an este XRP-ul lui Ripple. Activul digital a crescut cu 317,2%. Potrivit CEO-ului Ripple, Brad Garlinghouse, 2021 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru rețeaua blockchain a Ripple, deoarece adoptarea sa a câștigat noi baze la nivel internațional.

Ripple a văzut serviciul său de lichiditate la cerere (ODL) bazat pe XRP fiind adoptat de jucători cheie internaționali, inclusiv Emiratele Arabe Unite și Japonia. Ripple a avut, de asemenea, privilegiul de a colabora cu câțiva jucători cheie pentru a aduce noi cazuri de utilizare, inclusiv NFT-uri și emiterea CBDC, în rețeaua XRP.

Deoarece toate acestea s-au întâmplat în ciuda disputei cu SEC, participanții de pe piață speculează că atunci când cazul, care se preconizează că va merge în favoarea lui Ripple, se va încheia în 2022, prețul XRP va înregistra o creștere explozivă care îl va propulsa la noi maxime.

Solana și Shiba Inu se alătură grupului de criptomonede cu potențial

În mod similar, alte monede relativ tinere precum Shiba Inu (SHIB) și Solana (SOL), care au crescut cu 2,997% și, respectiv, 12,726% arată, de asemenea, foarte promițătoare pentru noul an.

Ambele au fost foarte adoptate în 2021, în special din partea investitorilor instituționali. Rețeaua Solana, care este considerată un „ucigaș al Ethereum”, a creat o concurență puternică pentru Ethereum, dar este încă la o distanță considerabilă până la a se putea măsura cu Ethereum. Prețurile SOL, precum și SHIB, sunt de așteptat să crească pe măsură ce adoptarea lor va crește în noul an.

Vezi aici articolul sursă