Comitetul UE respinge propunerea de a interzice rețelele PoW precum Btc


Comisia pentru afaceri economice și monetare (ECON) a Parlamentului European a votat recent împotriva unui plan care ar fi interzis utilizarea și exploatarea tuturor rețelelor cripto Proof-of-Work din UE.

Comisia ECON s-a reunit ieri și a votat (34 împotrivă, 24 pentru) pentru a exclude o prevedere a unui proiect al cadrului propus de piețe în cripto-active (MiCA) care ar fi limitat utilizarea rețelelor PoW consumatoare de energie, precum Bitcoin, în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Potrivit propunerii, toate criptomonedele utilizate și minate în Uniunea Europeană trebuie să îndeplinească „cerințele minime de durabilitate a mediului și să stabilească și să mențină o strategie de lansare treptată pentru a asigura conformitatea”.

Legiuitorii din UE și-au exprimat îngrijorarea că rețelele PoW erau „mari consumatoare de energie” și trebuiau reglementate.

Vestea că propunerea nu a reușit să treacă de runda de vot a comisiei parlamentare a UE este o victorie uriașă pentru utilizatorii cripto și pentru mineri, deoarece oferă o oarecare claritate cu privire la calea de urmat pentru activele digitale din regiune.

Părerile specialiștilor din industrie

Drept urmare, Bitcoin și alte criptomonede pot fi incluse în taxonomia activităților durabile a UE. Patrick Hansen, șeful departamentului de Strategie și Dezvoltarea Afacerilor la Unstoppable DeFi, a analizat acest caz și și-a prezentat concluziile în următoarea declarație:

„Taxonomia UE este un sistem de clasificare care stabilește o listă de activități economice care sunt (ne)sustenabile din punct de vedere ecologic. Acesta definește ce activități economice pot fi considerate durabile pentru întreprinderi, investitori și autorități de reglementare…

Dacă PoW este declarat nesustenabil în taxonomie (ceea ce este destul de probabil), companiile miniere ar putea mult mai greu să obțină bani de la investitorii, companiile și guvernele europene care trebuie să-și aloce din ce în ce mai mult capital către obiective ecologice.”Vezi aici articolul sursă