Coinbase este primul exchange care obține licența de reglementare


Coinbase este prima platforma importantă de criptomonede care a obținut permisiunea de a opera în Țările de Jos (Olanda).

Acest lucru este în concordanță cu creșterea industriei cripto în ansamblu. Coinbase a declarat pe 22 septembrie că a legat un parteneriat cu Banca Centrală Olandeză (De Nederlandsche Bank, sau DNB) pentru a putea oferi produsele și serviciile sale crypto clienților din Țările de Jos.

Declarațiile Coinbase în urma reușitei

Potrivit anunțului, aceasta este „o mișcare semnificativă în expansiunea internațională continuă a Coinbase”, deoarece:

„Această înregistrare va permite Coinbase să ofere gama noastră completă de produse de vânzare cu amănuntul, instituționale și de ecosistem clienților din Țările de Jos.”

Compania a mai spus că „vede reglementarea industriei ca un factor „facilitator” pentru creșterea crypto, stabilind reguli de bază clare care vor crea un mediu care încurajează inovația și întărește încrederea în sector atât din partea publicului, cât și a factorilor de decizie”.

Importanța reglementării crypto

Ca răspuns la această știre, vicepreședintele Coinbase pentru dezvoltare internațională și de afaceri, Nana Murugesan, a spus că Olanda este importantă pentru creșterea industriei crypto și Coinbase „se mândrește că este o afacere condusă de conformitate”.

Acesta a mai declarat:

„Ca parte a ambiției Coinbase de a fi cea mai de încredere și mai sigură platformă crypto din lume, am făcut pași pentru a lucra în colaborare cu guvernele, factorii de decizie și autoritățile de reglementare pentru a modela viitorul într-un mod responsabil. (…) Țările de Jos sunt o piață internațională critică pentru crypto și sunt foarte încântat că, Coinbase va aduce pe piața de aici potențialul economiei criptografice.”

Probleme juridice pentru Coinbase

Aprobarea de reglementare a Țărilor de Jos oferă Coinbase o pauză în timp ce se confruntă cu un proces colectiv de valori mobiliare la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul New Jersey. În acest caz, Coinbase este acuzată că a făcut declarații false și înșelătoare despre afaceri, operațiuni și politicile sale de conformitate.

În același timp, Coinbase a fost zguduită de acuzații de tranzacționare a informațiilor privilegiate. Fostul său manager global de produs, Ishan Wahi, și fratele său au pledat amândoi nevinovați de acuzațiile de conspirație pentru fraudă electronică.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro

Vezi aici articolul sursă