Co-fondatorul Ripple vrea ca Bitcoin să treacă la Proof-of-Stake


Co-fondatorul Ripple (precum și fostul său CEO) Chris Larsen, care este în prezent președinte executiv al consiliului de administrație al Ripple, susține o nouă mișcare de transfer pentru Bitcoin de la rețeaua proof-of-work (PoW) la proof-of-stake (PoS).

 

Larsen și inițiativele de a ajuta mediul

 

Potrivit unui raport al Bloomberg, Larsen, printre numeroasele grupuri de activiști pentru schimbările climatice, precum Greenpeace, lansează o nouă campanie intitulată „Schimbați codul, nu clima”. Campania este menită să crească gradul de conștientizare cu privire la implicațiile de mediu ale Bitcoin și să facă presiune asupra comunității pentru a migra către un mecanism PoS.

Bloomberg susține că rețeaua Bitcoin, care a fost ridiculizată pentru ineficiența sa energetică, consumă în prezent la fel de multă energie ca Suedia. ÎN același interviu, Larsen, a declarat că acest consum ar putea crește la aceeași cantitate de energie ca și cea folosită de Japonia în decurs de cinci ani.

Campania intenționează să achiziționeze reclame în cursul lunii următoare pentru a-și răspândi mesajul, pe lângă mobilizarea „milioanelor de membri” ai Greenpeace și ai Grupului de lucru pentru mediu pentru un impuls comun împotriva Bitcoin.

Michael Brune, care este responsabil de campanie, a declarat pentru Bloomberg:

„Suntem în această campanie pe termen lung, dar sperăm – mai ales că Bitcoin este acum finanțat de entități și persoane cărora le pasă de schimbările climatice – că putem obliga conducerea să convină că aceasta este o problemă care trebuie abordată.”

Brune a enumerat o serie de firme de la care campania se așteaptă să ofere sprijin, inclusiv Goldman Sachs, BlackRock și PayPal.

 

Ethereum luat drept exemplu

 

Larsen, observând planurile Ethereum de a trece la proof-of-stake în lunile următoare, a numit Bitcoin un „outlier”. El a menționat că protocoalele mai noi, cum ar fi Solana și Cardano, au fost construite pe tehnologii cu consum redus de energie. Se pare că Larsen investește 5 milioane de dolari pentru finanțarea campaniei.

Larsen a fost imediat criticat de câțiva membri proeminenți ai comunității cripto, cum ar fi fondatorul Messari, Ryan Selkis și co-fondatorul Casa și CTO Jameson Lopp:Vezi aici articolul sursă