CEO-ul Ripple spune că SEC a ajutat Ethereum să depășească XRP

Directorul executiv al Ripple, Brad Garlinghouse, și-a exprimat gândurile cu privire la starea pieței criptomonedelor și a reglementărilor și pare să fi apărut o ranchiune față de abordarea autorităților de reglementare financiare față de Ethereum.

CEO-ul Ripple sătul de tratamentul SEC

Vorbind la conferința virtuală DC Fintech Week din 21 octombrie, șeful Ripple a declarat că Ethereum a primit undă verde de reglementare care i-a permis să depășească tokenul XRP al companiei sale.

U.S. Securities and Exchange Commission a urmărit Ripple din cauza afirmațiilor că XRP este o valoare neînregistrată. În ianuarie, Ripple a depus o cerere la SEC, cerând să știe de ce SEC nu consideră ETH ca fiind și ea o valoare. Șase luni mai târziu, în iulie, un judecător de district a permis companiei să destituie un fost oficial SEC care a declarat în 2018 că ETH nu este văzută ca fiind o valoare.

Garlinghouse simte în mod clar că a avut mult de suferit și succesul ulterior al Ethereum se datorează cel puțin într-o bună parte unui tratament mai favorabil din partea SEC. El a declarat că piața este afectată, adăugând:

„În ultimii câțiva ani, XRP a fost al doilea cel mai valoros activ digital. Pe măsură ce a devenit clar că SEC a dat o autorizație pentru Ethereum, ETH evident a explodat și această claritate a ajutat.”

XRP a fost al doilea cel mai mare activ cripto după capitalizarea pieței la sfârșitul lunii decembrie 2017. În prezent, a coborât pe locul șapte, în timp ce Ethereum a deținut locul doi de atunci.

Bețe în roată pentru Ripple

Garlinghouse a mai declarat că SEC a adoptat o poziție agresivă împotriva propriei sale companii și a Coinbase. Comentând bătălia Ripple cu regulatorul financiar, el a spus că SEC susține că protejează consumatorii, dar:

„Aveți aproape 50.000 de oameni din SUA care dețin XRP și care încearcă să dea în judecată SEC pentru „protejarea lor”.”

La începutul acestei luni, un judecător de district din SUA a decis că persoanele care dețin token-ul XRP al companiei nu pot participa în calitate de inculpați la proces.

Solicitarea SEC de a prelungi termenul limită pentru a finaliza descoperirea în procesul său în curs de desfășurare cu Ripple Labs și directorii săi a fost acceptată și amânată până la 14 ianuarie 2022.

Ripple susține că orice altă întârziere în soluționarea acestui caz va „provoca un prejudiciu grav intereselor inculpaților și ale deținătorilor de XRP”.

Instanța a recunoscut acest lucru, dar a declarat că „timpul suplimentar solicitat de SEC nu va afecta programul de soluționare a cazului”.

Vezi aici articolul sursă