CEO-ul Messari recomandă cumpărarea de Bitcoin


Deschiderea de astăzi a pieței monedelor digitale a fost marcată de o configurație extrem de pesimistă, cu vânzări semnificative la nivelul celor mai mari criptomonede. Cea mai grav afectată criptomonedă, Bitcoin (BTC), a căzut sub nivelul de suport de 20.000 de dolari și se tranzacționează în prezent la 19.890 dolari, ceea ce reprezintă o scădere de 8,15% în ultimele 24 de ore.

Eșecul Silvergate Bank

Principala monedă digitală a avut nevoie de mai multe săptămâni pentru a-și menține stabilitatea peste pragul de 20.000 de dolari, în condițiile în care în industrie continuă să se întâmple diverse evenimente nefavorabile. S-a dezbătut dacă industria va fi închisă de sistemul bancar, având în vedere cel mai recent colaps al Silvergate Bank, considerată principala instituție financiară a industriei crypto.

Liderii din industrie, precum avocatul pro-crypto John Deaton, sunt îngrijorați de faptul că acest eveniment și evenimentul FTX ar putea fi folosite ca o justificare pentru ca autoritățile să își intensifice mișcarea anti-crypto.

În ciuda acestui fapt, Ryan Selkis, fondatorul și directorul general al Messari, un important furnizor de servicii de analiză criptografică, a scris pe Twitter: „Cumpărați Bitcoin”, confirmând că moneda digitală se tranzacționează în prezent la unul dintre cele mai mici prețuri pe termen scurt.

Iarna criptografică este din ce în ce mai lungă

Evoluțiile recente arată că iarna criptografică este încă foarte mult în vigoare. Perioadele de falimente și rateuri au împiedicat progresele pe care industria crypto a încercat să le facă pentru ceea ce a fost un frig năprasnic timp de mai bine de un an.

Deși avertismentele lui Jim Cramer și Peter Schiff par să se adeverească în acest moment, mulți susținători ai sectorului crypto consideră că aceasta este o bună ocazie de a cumpăra aceste criptomonede la preț redus. Mulți oponenți ai criptomonedelor au avertizat că vor exista vânzări masive.

Sfatul lui Ryan Selkis de a cumpăra este susținut de faptul că RSI pentru Bitcoin se află în prezent în zona „Oversold”.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.roVezi aici articolul sursă