CEO-ul Bank of America: Avem sute de brevete blockchain


Pe măsură ce piața criptomonedelor crește în din ce în ce mai multe industrii, tot mai mulți oameni și companii mari sunt interesate să intre în această lume. Însă, acest domeniu este încă în mare parte nereglementat, iar unii experți financiari spun că lipsa reglementărilor (sau a acordului asupra acestora) încetinește răspândirea noii clase de active.

Unul dintre ei este Brian Moynihan, care este CEO al Bank of America (NYSE: BAC). Într-un interviu cu Brian Sozzi, de la Yahoo Finance, la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, pe 26 mai, Moynihan a vorbit despre ce simte despre această problemă.

Întrebat despre ce plănuiește compania sa să facă cu monedele digitale, Moynihan a spus:

„Realitatea este că derulăm un business de plăți pe platforma noastră. Sunt trilioane de dolari pe zi și aproape toate sunt digitale. Dacă te gândești la blockchain, avem sute de brevete pe blockchain ca proces și ca instrument și ca tehnologie.”

Băncile „nu au voie” să se implice în crypto

Totuși, el a adus în discuție principalul motiv pentru care banca nu poate oferi conturi pentru persoanele care folosesc crypto:

„Nu avem voie, sincer. Pentru că suntem reglementați și ei [autoritățile de reglementare] au spus că nu avem voie. Ei au spus, „trebuie să ne întrebați înainte de a o face și, apropo, nu întrebați”, acesta a fost în principiu tonul.”

Mai mult, acesta a mai adăugat:

„Realitatea este că nu o putem face prin reglementări. Nu avem cu adevărat voie să ne implicăm.”

Cu toate acestea, potrivit lui Moynihan, echipa de cercetare a BoA lucrează deja la introducerea operațiunilor crypto odată ce reglementarea este gata, explicând că: „În ceea ce privește tranzacționarea, am putea face acest lucru”.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro
Vezi aici articolul sursă