Cardano(ADA) în scădere cu 50% față maximul istoric


ADA, token-ul nativ al celei mai noi platforme de contracte inteligente Cardano, a atins 1,5 USD fiind în cădere liberă de mai multe luni.

ADA pierde 50% de la începutul lunii septembrie

Pe 2 septembrie 2021, prețul ADA a atins maximul istoric de 3,10 USD în perioada activării funcționalității sale de contracte inteligente. Această actualizare majoră a intrat în funcțiune ca urmare a activării rețelei principale Alonzo hard-fork la jumătatea lunii septembrie.

Sursa: Binance

În același timp, activarea sa nu a reușit să provoace un alt val de creștere a prețului ADA. Token-ul a intrat într-o așa numită perioadă de „bear market” timp de mai multe săptămâni. Pe 26 noiembrie 2021, token-ul a atins cel mai scăzut nivel din 9 august.

Cel mai evident motiv pentru această scădere este critica la adresa performanței contractelor inteligente oferite de Cardano. Viabilitatea, viteza și funcționalitatea acestui sistem au fost atacate atât de maximaliștii Ethereum (ETH), cât și de Bitcoin (BTC).

Un alt motiv important este eliminarea recentă din listă a token-ului ADA de către eToro, o platformă de tranzacționare cu instrumente derivate. eToro a restricționat accesul clienților săi din SUA în ceea ce privește deschiderea pozițiilor în ADA și Tronics (TRX) începând cu 26 decembrie 2021.

Va vedea ADA o creștere în 2022?

Inventatorul platformei Cardano, Charles Hoskinson, a criticat deja decizia eToro și a atribuit-o lipsei unui standard de reglementare global în sfera cripto și blockchain.

De asemenea, Hoskinson a declarat că este sigur că 2022 va fi un an splendid pentru ecosistemul său. Vorbind despre planul său pentru anul viitor, el a numit Cardano „un ecosistem viu”.

El numește tehnologia lui Cardano incredibilă și susține că este capabilă să alimenteze „mii” de produse prin „atât de multe inovații grozave”.Vezi aici articolul sursă