Cardano va dezvălui ce planuri de extindere are pentru 2022


Charles Hoskinson, co-fondatorul Cardano și CEO al IOHK, a repostat tweet-ul și apoi a întrebat: „Cine vrea să fie Proiectul cu numărul 200?”

Charles Hoskinson a declarat la sfârșitul lunii decembrie că aproximativ 175 de proiecte erau în curs de dezvoltare pe Cardano în acel moment, cu aproximativ 11 proiecte care urmează să fie lansate până la sfârșitul trimestrului I 2022.

Acest număr a crescut acum la 199, peste 17 proiecte urmând să se deschidă până la sfârșitul lunii aprilie 2022.

Hydra: soluția de scalare a layer-ului 2 Cardano 

În septembrie 2021, hard fork-ul Alonzo a intrat în funcțiune, permițând contractelor inteligente, aplicațiilor descentralizate (DApps) și altor programe să fie implementate pe blockchain-ul Cardano.

Unul dintre beneficiile hard fork-ului Alonzo este Hydra, o soluție majoră de Layer 2 pentru creșterea scalabilității lui Cardano prin stivuirea unui nou protocol peste vechiul blockchain de Layer 1.

Acest lucru vine în timp ce Cardano lucrează pentru a depăși provocările de scalare care vin odată cu obținerea debitului necesar pentru a activa aplicațiile din lumea reală, în special când vine vorba de taxele de rețea, prevenirea atacurilor DDoS și gestionarea stocării.

Hydra este o soluție de scalare de nivel 2, conform IOHK, care își propune să abordeze aceste provocări prin creșterea debitului, reducerea latenței, costurile minime sau zero și reducerea substanțială a cerințelor de stocare.

Un inginer Cardano a sugerat că a lucrat constant la soluția Hydra până la sfârșitul lunii decembrie, spunând că următorii pași se vor concentra pe validările în lanț și pe reducerea decalajului înainte de lansarea testnetului.

Vezi aici articolul sursă