Capitalizarea pieței Bitcoin a scăzut cu 10 miliarde de dolari


După ce Gary Gensler, șeful Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA (SEC), a spus câteva lucruri negative despre Bitcoin, valoarea acestuia a scăzut din nou. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce piața criptomonedelor încă încearcă să-și revină din haosul prin care a trecut în ultimele săptămâni.

De fapt, capitalizarea de piață a Bitcoin (BTC) a pierdut în jur de 10 miliarde de dolari, iar prețul Bitcoin (BTC) a scăzut sub 21.000 de dolari. Scăderea a venit odată cu distribuirea în masă pe rețele sociale a comentariilor lui Gensler din interviul acordat pentru CNBC de pe 27 iunie.

Capitalizarea de piață a Bitcoin-ului pe 24 de ore. Sursa: CoinMarketCap

Care au fost comentariile lui președintelui SEC?

Potrivit surselor, Gensler a declarat pentru CNBC că Bitcoin este singura criptomonedă despre care era dispus să spună că este un activ digital real. Eric Balchunas, analistul senior al Bloomberg, l-a citat pe Gensler pe Twitter spunând:

„Există un risc mare în crypto, dar există și riscuri pe piețele clasice de valori mobiliare. Diferența este că nu există reguli sau dezvăluiri în crypto care să protejeze oamenii de fraudă și manipulare.”

Gensler a spus din nou, așa cum a făcut și Balchunas, că nu va exista un ETF Bitcoin pe spot deocamdată.

Ca răspuns la aceste declarații, valoarea de piață a Bitcoin-ului a scăzut cu 10 miliarde de dolari, de la 405 de miliarde de dolari la 394 de miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap.

SEC și poziția sa vis-a-vis de crypto

SEC este încă unul dintre cele mai sceptice grupuri cu privire la criptomonede. Acest lucru se datorează faptului că Gensler a avertizat publicul că unele exchange-uri de active digitale ar putea paria împotriva propriilor clienți.

Șeful SEC a spus că recenta scădere a pieței a arătat cât de „urgentă” este reglementarea acestei industrii, deoarece „siguranța investitorilor” este în joc.

Între timp, autoritatea de reglementare se luptă în continuare cu Ripple într-un proces, acuzând compania blockchain că a vândut mai mult de 1,3 miliarde de dolari în token-uri neînregistrate XRP, între 2013 și decembrie 2020.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro


Vezi aici articolul sursă