Bursa de Valori din New York urmărește tranzacționarea NFT


Bursa de Valori din New York ar putea fi interesată să conducă o piață NFT. NYSE a depus o cerere de marcă comercială pentru o viitoare aplicație de magazin NFT.

NYSE își exprimă interesul pentru NFT

Bursa de Valori din New York a sugerat că ar putea intra în domeniul cripto și al token-urilor nefungibile.

Potrivit unei document depus de NYSE la U.S. Patent and Trademark Office pe 10 februarie, bursa de valori intenționează să creeze o „platformă online pentru cumpărători, dealeri și comercianți de mărfuri digitale descărcabile validate prin token-uri nefungibile (NFT-uri)”. Documentul menționează, de asemenea, că potențialele produse comerciale sunt centrate pe „colecții digitale”, „criptomonede” și „artă digitală”.

NFT-urile au crescut în popularitate și utilizare la scară largă în ultimul an. Pe parcursul anului 2021, au fost schimbate peste 25 de miliarde de dolari în NFT, o parte substanțială provenind din avatare de colecție precum Bored Ape Yacht Club și colecții de artă digitală precum Art Blocks.

Acum, se pare că NYSE înregistrează mărcile comerciale necesare pentru a participa la expansiunea rapidă a industriei NFT . Dacă și când se lansează, un magazin NFT cu marca NYSE va concura cu lideri de piață precum OpenSea, LooksRare, Rarible și alții.

Interesul pentru NFT nu este o noutate

În plus, nu este prima dată când NYSE este interesată de NFT. În aprilie anul trecut, bursa a emis șase NFT-uri pe platforma de tranzacționare NFT a Crypto.com pentru a comemora oferte importante de acțiuni tehnologice, cum ar fi Spotify, Snowflake, Unity, DoorDash, Roblox și Coupang.

Într-o declarație transmisă Bloomberg, în ciuda cererii sale de marcă comercială, bursa nu are intenții imediate de a oferi utilizatorilor un serviciu de tranzacționare centrat pe NFT. Adăugând că „examinează frecvent noile bunuri și impactul acestora asupra mărcilor noastre comerciale și, în mod corespunzător, ne protejează drepturile de proprietate intelectuală”.

În special, firma-mamă a NYSE, Intercontinental Exchange, operează deja un schimb de criptomonede numit Bakkt. Bursa s-a confruntat cu mai multe obstacole de reglementare, ceea ce a dus la pierderea acțiunilor cu 90% din valoare de la debutul său în octombrie 2021.
În ceea ce privește capitalizarea bursieră a tuturor afacerilor sale listate, NYSE este acum cea mai mare bursă de valori din lume.Vezi aici articolul sursă