Brave lansează portofel Ethereum încorporat în browser


Cea mai recentă actualizare a browser-ului Brave adaugă suport nativ pentru portofelele Ethereum. Astfel, Brave Wallet devine unul dintre primele portofele digitale care poate fi folosit direct din browser. Un portofel cripto nativ, potrivit Brave, va fi util în abordarea dificultăților de securitate.

Integrarea portofelului Ethereum în Brave

Brave Wallet va permite utilizatorilor săi să acceseze aplicații descentralizate (dApps) găzduite de Ethereum Layer 2. În timp ce majoritatea portofelelor Web3 necesită instalarea de extensii, Brave Wallet va putea fi utilizat direct din browser. Portofelele Web3 precum MetaMask, Trust Wallet și Wallet Connect vor concura cu portofelul încorporat Brave.

Potrivit anunțului, un portofel criptografic nativ va ajuta la depășirea dificultăților de securitate care sunt deseori legate de suplimentele de browser. Portofelele Web3 utilizate în mare măsură ca extensii de browser, potrivit Brave, pot fi mai vulnerabile la furturi și alte amenințări.

Utilizatorii au raportat anterior că au pierdut bani în fața hackerilor prin extensii web false. Hackerii pot înșela utilizatorii în a-și introduce datele private, imitând portofelele populare precum MetaMask.

Brian Bondy, CTO și co-fondator al Brave, a descris caracteristicile portofelului nativ pentru browser după cum urmează:

„Portofelul Brave este nativ pentru browser și nu necesită plugin-uri, eliminând preocupări importante legate de performanță și problemele de securitate, păstrând în același timp caracteristicile fundamentale ale portofelelor cripto populare.”

Compatibilitatea portofelului Brave cu restul portofelelor

Cu cea mai recentă actualizare, utilizatorii Brave își vor putea importa portofelele deja existente din MetaMask sau portofele hardware precum Trezor. Utilizatorii pot schimba acum token-urile bazate pe Ethereum și pot accesa datele istorice ale pieței folosind API-urile CoinGecko.

Deocamdată, portofelul nativ Web3 este disponibil doar pe un browser desktop; o versiune mobilă va fi lansată ulterior. Brave Wallet este diferit de Brave Rewards, un instrument de înscriere care acordă Basic Attention Tokens (BAT) utilizatorilor Brave pentru vizualizarea reclamelor care protejează confidențialitatea.

Brave a anunțat recent planuri de integrare cu Solana, un blockchain de înaltă performanță. Acest lucru nu a fost încă implementat, deoarece suportul nativ pentru portofelul Solana și dApps nu va fi disponibil mai devreme de 2022.

Vezi aici articolul sursă