Bitcoin și alte criptomonede sunt acum clasa de active alternative preferate


După ce prețurile criptomonedelor au scăzut brusc, JPMorgan (NYSE: JPM) a spus că prețul corect al Bitcoin este cu 28% mai mare decât cel din prezent (29.811$). Asta înseamnă că există „un avantaj considerabil de aici” pentru Bitcoin, care este cea mai populară criptomonedă.

Bitcoin devine activul alternativ preferat conform JPMorgan

Potrivit unui raport al Market Insider, banca a spus într-o notă care a apărut pe 25 mai că criptomonedele sunt acum mai importante pentru ea decât imobiliarele ca „activ alternativ”.

Activele alternative sunt investiții care nu se încadrează în categoriile tradiționale precum acțiunile și obligațiunile. Banca a mai spus că nu se va răzgândi cu privire la prețul de 38.000 de dolari, care crede că este adevărata valoare a Bitcoin-ului în prezent.

În notă, strategii gigantului bancar american, inclusiv Nikolaos Panigirtzoglou, au spus:

„Corectarea pieței cripto de luna trecută seamănă mai degrabă cu o capitulare față de lunile ianuarie/februarie. În viitor vom vedea un avantaj pentru Bitcoin și pentru piețele cripto în general.”

Analiștii de piață au adăugat:

„Înlocuim astfel imobiliarele cu active digitale ca și clasă a noastră de active alternative preferate, împreună cu fondurile speculative.”

Piața crypto s-a prăbușit în 2022

Din cauza inflației în creștere și a ratelor dobânzilor, a conflictului din Ucraina și a încetinirii economiei Chinei, investitorii au fugit de activele riscante. Acest lucru a făcut ca valoarea criptomonedelor să scadă în 2022.

De la începutul anului, prețul Bitcoin a scăzut cu aproape 37%, iar capitalizarea pieței globale a pierdut aproape 1 trilion de dolari. Valoarea totală de piață a tuturor criptomonedelor a trecut de la aproape 3 trilioane de dolari în noiembrie la 1,3 trilioane de dolari în mai, ceea ce reprezintă o scădere mare.

JPMorgan a spus, totuși, că vânzarea a afectat valoarea criptomonedelor mai mult decât a afectat valoarea altor active alternative, cum ar fi imobiliarele, capital privat sau datoria privată.

Experții din piață au mai spus în notă că criptomonedele au mai multe șanse să se redreseze.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro
Vezi aici articolul sursă