Bitcoin scade sub 50.000 de dolari pe fondul unui avertisment de scădere


Pe 26 decembrie, Bitcoin a scăzut sub pragul de 50.000 de dolari pentru prima dată în mai multe zile, pe măsură ce fluxurile din exchange-uri au fost în concordanță cu starea de spirit prudent optimistă.

Chart pe 1 oră BTC/USD (Bitstamp). Sursa: TradingView

O rezistență la nivelul de 50.000 USD este susținută de o „nouă balenă”

Datele de pe TradingView au arătat că volatilitatea a afectat perechea BTC/USD sâmbătă noaptea.

După ce a ajuns la 51.500 USD, perechea a început să scadă, înregistrând în timpul zilei o scădere până la 49.644 USD. Bitcoin încă se află sub pragul psihologic de 50.000 USD la momentul redactării articolului.

Mișcarea a venit în tandem cu o creștere a fluxurilor către exchange-ul Binance, datele order block-uri arătând un nou zid de rezistență construit la 50.000 USD.

Chart-ul cu ordere pe Binance. Sursa: Material Indicators

Tendința indică faptul că un investitor major influențează părtinirea pieței, iar Binance a fost deja ținta unei astfel de suspiciuni în ultimele zile.

Material Scientist, un cont de analiză a datelor, a comentat referitor la aceste date: „Aceasta pare a fi o nouă balenă”.

Chart-ul soldului de BTC pe Binance. Sursa: Coinglass

Potrivit statisticilor site-ului de monitorizare în blockchain Coinglass, balanțele din exchange-uri au crescut cu 60.000 BTC începând cu 22 decembrie, crescând de la 1,69 milioane la 1,75 milioane BTC.

Ethereum își păstrează intactă zona de suport de 4.000 USD

Cele mai multe token-uri cu capitalizare mare au rămas în mare parte neafectate în urma recesiunii recente a Bitcoin, oferind un răgaz comercianților de altcoins.

La momentul redactării articolului, Ethereum se tranzacționează încă peste 4.000 USD.

Chart ETH/USD cu lumânări pe o oră (Bitstamp). Sursa: TradingView

Altele dintre primele 10 criptomonede după capitalizarea bursieră fie și-au menținut, fie și-au mărit câștigurile.

Trader-ul popular Pentoshi a identificat intervalul 3.940-4.000 USD ca o țintă „cheie” pe care taurii trebuie să o apere în viitor pentru perechea ETH/USD.

„În prezent îmi mențin pozițiile Long. Mi-ar plăcea să văd o împingere în sus și un impuls din acest fund rotunjit. Doresc să văd în viitorul apropiat nivelul de 4,4-4,5k atins.”, a adăugat el.

Vezi aici articolul sursă