Bitcoin scade sub 40.000 USD, Ethereum scade din nou sub 3.000 USD


Bitcoin și Ethereum au scăzut sub 40.000 USD, respectiv 3.000 USD, după ce au scăzut cu 4% și respectiv 5% în ultimele 24 de ore.

Cele mai mari două criptomonede după capitalizarea pieței, cu prețuri în prezent de 38.959 USD și, respectiv, 2.910 USD, au fost martore unei scăderi recente.

Ambele criptomonede au scăzut cu aproape 8% în ultima săptămână.

Cea mai recentă rundă de scăderi a prețurilor poate fi atribuită, cel mai probabil, industriei miniere, care a cunoscut o serie de evoluții care ar putea fi pus o presiune suplimentară asupra prețurilor.

Minarea de Bitcoin

Conform datelor Blockchain.com, minerii Bitcoin au înregistrat o scădere a dificultății miniere de peste 1% săptămâna trecută.

Dificultatea de minare a Bitcoin, care măsoară cât de dificil este pentru un miner să extragă Bitcoin, a avut anterior un efect asupra prețului criptomonedei emblematice.

Dificultatea de extragere a Bitcoin a scăzut cu 28% în iulie 2021, ca urmare a represiunii Chinei asupra industriei cripto. Bitcoin era în jur de 34.000 USD la acea vreme, dar a scăzut rapid sub 30.000 USD.

Iranul intenționează, de asemenea, să majoreze sancțiunile pentru mineritul ilegal de criptomonede care utliziează electricitate subvenționată de stat, potrivit Teheran Times.

Alte temeri în piață

Știrile recente despre mineritul de Bitcoin nu sunt singurul factor care determină scăderea prețurilor cripto.

Piața cripto mai largă are o tendință descendentă de ceva timp. Săptămâna trecută, piața cripto a scăzut cu aproape 10%, ducând capitalul total al pieței cripto la 1,84 trilioane USD.

Piețele de valori tradiționale s-au luptat și ele. S&P 500 a scăzut cu aproape 2% la începutul săptămânii trecute. Nasdaq, care se concentrează pe tehnologie, a pierdut, de asemenea, mai mult de 2% din valoarea sa totală.

Cercetările anterioare au arătat că piața criptomonedelor, în special cea a Bitcoin-ului, urmează acțiunile tradiționale.

Potrivit Arcane Research, prețul Bitcoin a corelat cu indicele S&P 500 luna trecută mai mult decât oricând din octombrie 2020 și până astăzi.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.roVezi aici articolul sursă