Bitcoin revine la nivelul de 40.000 USD, deoarece lichidările criptografice…


Se așteaptă că datele IPC (indicele prețului de consum) primite vor surprinde piețele, comercianții de Bitcoin anticipând un declanșator de „recuperare pe termen scurt”.

După un început dificil al săptămânii în care BTC/USD a atins minimele de trei săptămâni, Bitcoin (BTC) a încercat să recupereze 40.000 USD ca suport pe 12 aprilie.

Grafic lumânare de 1 oră BTC/USD (Bitstamp) | Sursă: TradingView

Se așteaptă că datele privind indicele prețurilor de consum vor fi „extraordinar de ridicate”

Conform datelor TradingView, cea mai mare criptomonedă de pe Bitstamp a revenit la 40.200 USD marți, după ce a scăzut la abia 39.300 USD cu o zi înainte.

Perioadele scurte de timp au făcut ca Bitcoin să pară extrem de neatrăgător, alimentat în special de o epuizare a acțiunilor tehnologice, iar investitorii care se bazează pe continuarea optimistă au rămas cu mâinile goale.

Potrivit serviciului de monitorizare în lanț Coinglass, comercianții cripto au pierdut 428 de milioane de dolari în dețineri lungi lichidate în ultimele 24 de ore, cea mai mare suma dintr-o singură zi din 22 ianuarie.

Graficul lichidărilor cripto | Sursă: Coinglass

Într-o conversație pe Twitter despre atmosfera actuală, analistul principal de informații Blockware William Clemente a comentat: „Această răsturnare în tehnologie afectează și BTC”.

Fie că sunt de acord sau nu, piața pare să considere BTC ca pe un joc de tehnologie high beta, cu o corelație în creștere față de luna precedentă.
Remarcile semănau cu cele ale fostului CEO BitMEX, Arthur Hayes, care a prezis că BTC/USD va scădea sub 30.000 USD ca urmare a configurației macro de luni.

Între timp, cele mai recente date ale indicelui prețurilor de consum (IPC), anticipate mai târziu în cursul zilei, au adus vești proaste prejudiciului pentru economia SUA și starea de spirit însoțitoare. Datele IPC din martie, care sunt primele publicate după o pauză de 40 de ani, sunt de așteptat să se adauge presiunilor inflaționiste de la începutul conflictului Rusia-Ucraina, informațiile au fost făcute publice.

Evenimentele CPI au o istorie de a cauza volatilitate pe termen scurt pe piețele cripto, așa că lansarea de marți, la 8:30 a.m., ora estică, este foarte importantă pentru comercianți.

Drept urmare, unii au speculat cu privire la posibilitatea scăderii presiunii negative odată ce datele au fost făcute publice.

Sprijinul pentru balene se află la 27.000 de dolari

Între timp, Whalemap, un alt site de analiză în lanț, a proclamat 27.000 de dolari drept ținta „de vârf” pentru piață, după ce a analizat nivelurile de suport la care investitorii de volum mare au cumpărat BTC.

Din păcate, cei 41.600 de dolari nu au ținut. Noul cel mai apropiat suport pe lanț este de 38.400 de dolari.

În ciuda acestui fapt, un grafic care ilustrează pozițiile balenelor a arătat că 41.600 de dolari „ar fi trebuit” să reziste din cauza dorinței cumpărătorului.

Grafic BTC/USD cu niveluri de suport | Sursă: Whalemap/ Twitter

Între timp, unele balene au efectuat achiziții sub 45.000 de dolari.

Vezi aici articolul sursă