Bitcoin pierde 15 miliarde de dolari din Marketcap în doar 10 minute


Pe 12 iulie, odată cu apariția datelor privind inflația din SUA, prețul Bitcoin a înregistrat și el o mare volatilitate. Vestea că inflația din SUA a atins 9,1%, cel mai ridicat nivel din noiembrie 1981 și până acum, conform noului raport IPC pentru luna iunie, a făcut ca Bitcoin și piața criptomonedelor să scadă și mai mult.

Potrivit datelor de pe CoinMarketCap, Bitcoin se tranzacționează în momentul scrierii articolului la 19.097 USD.

Graficul prețului Bitcoin pe o zi. Sursa: CoinMarketCap

Astfel, activul digital emblematic a pierdut 15 miliarde dolari din capitalizarea de piață în aproximativ 10 minute, scăzând de la 379,91 miliarde dolari la 364,55 miliarde dolari după apariția datelor nefavorabile din raportul IPC al lunii iunie.

Importanța raportului CPI asupra criptomonedelor

Pe măsură ce se apropia publicarea statisticilor privind inflația, investitorii au așteptat, iar piețele globale au rămas calme, dar așa cum mulți analiști cu experiență sugeraseră la începutul săptămânii, indiferent de natura știrilor, fie ele pozitive sau negative, se așteptau ca ele să aibă un impact semnificativ asupra prețurilor activelor digitale.

Cifrele privind inflația, care au fost mult mai mari decât se aștepta oricine, vor pune și mai multă presiune asupra Rezervei Federale a Statelor Unite pentru a majora ratele dobânzilor.

Bitcoin, ca și alte active de risc, a pierdut o sumă substanțială din valoare în acest an, scăzând cu aproximativ 72%, deoarece nu a reușit să funcționeze drept o acoperire împotriva inflației până acum. Bitcoin, care a trăit întotdeauna într-un mediu cu dobânzi scăzute, a fost zdrobit de politicile monetare ale Fed, la fel ca și alte active de risc.

Numărul puternic al locurilor de muncă anunțat săptămâna trecută a sugerat că Rezerva Federală va fi capabilă să efectueze o aterizare ușoară, prevenind o recesiune, în ciuda creșterii semnificative a ratelor dobânzilor.

Viitor incert pentru Bitcoin

Între timp, după ce a atins un minim de 17.600 USD în luna iunie, consensul larg răspândit în rândul investitorilor a fost că Bitcoin se va confrunta cu o nouă scădere majoră în viitorul apropiat.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro
Vezi aici articolul sursă