Bitcoin este subevaluat conform CEO-ului Camerei de Comerț Digital


În ciuda volatilității activului, Perianne Boring, CEO al Camerei de Comerț Digital, consideră că elementele fundamentale demonstrează că Bitcoin este subevaluat.

În timpul unui interviu cu CNBC, Perianne i-a sfătuit pe investitori să nu se bazeze doar pe prețul activului, ci să caute valoarea de bază a Bitcoin.

Viziunea CEO-ului

Având în vedere că rețeaua se dezvoltă mai rapid decât alți factori digitali, cum ar fi internetul, Perianne consideră că fundamentele Bitcoin sunt mai puternice ca niciodată. În același timp, ea a declarat că, pe baza unor factori precum rata de hash crescută, Bitcoin este subevaluat.

Potrivit executivului, Bitcoin va depăși probabil 50.000 ajungând până la 100.000 USD în 2022, pe baza mai multor modele asociate, în timp ce reiterarea activului este obiectivul digital.

Mai mult, ea a afirmat că volatilitatea de 30-50% a pieței criptomonedelor nu este surprinzătoare și că ar trebui așteptate astfel de fluctuații de preț.

„Există o serie de modele pe care investitorii profesioniști în cripto le folosesc astăzi. Astăzi, toate sunt între 50.000 și 100.000 USD per Bitcoin. Aceste modele sunt corelate în proporție de peste 90% și ceea ce ne spun este că Bitcoin este subevaluat. <…> Piețele se comportă așa cum era de așteptat, fundamentele rețelei sunt la fel de puternice ca întotdeauna”, a spus Perianne.

În mod surprinzător, recenta scădere a prețului Bitcoin a stârnit suspiciuni, oponenții prevăzând că moneda va fi în curând fără valoare. Fundamentele activului, pe de altă parte, exclud orice șansă pentru o corecție la minimele înregistrate, potrivit CEO-ului.

Perspectiva pozitivă a Bitcoin este menținută de analiști

În ciuda volatilității actuale, câțiva profesioniști ai pieței cred că Bitcoin va continua să se extindă. Michael Bucella de la BlockTower Capital a remarcat că volatilitatea este o componentă a căii de creștere a Bitcoin. El a declarat că activul se află încă într-o fază de creștere puternică.

În general, investitorii cripto au avut un început dificil de 2022, piața pierzând aproximativ 683 de miliarde de dolari de la începutul anului.

Perspectivele pieței cripto sunt agravate și mai mult de probleme precum incertitudinea de reglementare, diverse jurisdicții îndreptându-se spre crearea de reglementări pentru industrie.

Președintele Joe Biden al Statelor Unite, de exemplu, vrea să prezinte în februarie o strategie la nivel guvernamental pentru activele digitale. De asemenea, se anticipează că va însărcina agențiile federale cu examinarea riscurilor și oportunităților pe care le prezintă criptomonedele.Vezi aici articolul sursă