Bitcoin ar putea scădea la 5.000 de dolari în 2023


Eric Robertson, șeful departamentului de cercetare al Standard Chartered Bank, prezice că valoarea Bitcoin ar putea scădea cu încă 70%, până la 5.000 de dolari în anul viitor.

Într-o declarație publicată duminică, expertul, care este și strateg șef al băncii, a prezis că Bitcoin va face o „mișcare surpriză” în 2023, surprinzând investitorii care simt că piața crypto a atins fundul. Robertsen a remarcat că creșterile riguroase ale ratei dobânzii și mai multe „falimente” criptografice și o pierdere a încrederii investitorilor în activele digitale ar fi putut contribui la declin.

El a spus că o prăbușire a prețului Bitcoin ar crește cu siguranță interesul investitorilor pentru aurul real, trimițând prețul metalului prețios în creștere cu până la 30%, până la 2.250 USD per unitate.

Frică generalizată indusă de prăbușirea FTX

Eșecul FTX și al companiei Alameda Research, a precipitat luna trecută piața crypto, ceea ce a făcut ca Bitcoin să continue să scadă. Deși bancherul a subliniat că nu dorește să facă predicții, ci doar specula anumite scenarii, el și-a exprimat teama că frica răspândită în urma scandalului FTX ar putea să doboare și alte companii crypto și valorile criptomonedelor în 2023.

În ciuda faptului că Bitcoin a scăzut deja sub 15.500 USD la vestea crizei de lichiditate a FTX, întrebările privind viitorul marilor companii de creditare criptografice au continuat să amenințe creșterea prețului criptomonedei.

Acuzațiile recente indică faptul că brokerul de criptomonede Genesis și compania sa-mamă Digital Currency Group (DCG) datorează clienților Gemini undeva la 900 de milioane de dolari. Financial Times a raportat sâmbătă că exchange-ul crypto condus de gemenii Winklevoss încerca să recupereze activele „după ce Genesis a fost orbită de falimentul grupului cripto al lui Sam Bankman-FTX Fried luna trecută”. Pe lângă oprirea retragerilor criptografice și a cererilor de împrumut luna trecută, au apărut acuzații conform cărora Genesis ar fi acordat un număr mare de împrumuturi negarantate, alimentând suspiciunile că acesta ar putea fi următorul gigant care va falimenta.

Alte exchange-uri în pericol de prăbușire

Potrivit lui Robertson, retragerea actuală continuă din industria criptomonedelor poate prevesti vremuri dificile în viitor. O serie de companii proeminente, inclusiv exchange-urile de criptomonede Kraken, Coinbase și Bybit, au dezvăluit recent planuri de a efectua concedieri extinse din cauza condițiilor proaste de pe piață.

BTCUSD Chart. Sursa: TradingView

Cu toate acestea, în ciuda perspectivei bearish, prețurile Bitcoin au rămas relativ stabile în ultimele cinci zile, oscilând între 17.250 USD și 16.900 USD. Cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață se tranzacționează la 17,087 USD la momentul redactării acestui articol, cu o creștere de 0,6% față de ziua precedentă. În plus, Bitcoin a reușit să câștige 3,9% în ultima săptămână, potrivit datelor de la CoinGecko.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro

Vezi aici articolul sursă