Binance va cumpăra FTX, iar prețul FTT explodează


Exchange-ul de criptomonede Binance a semnat o scrisoare de intenție (LOI) neobligatorie pentru a achiziționa exchange-ul FTX în întregime.

Acest lucru va ajuta la atenuarea insolvenței FTX, potrivit Changpeng Zhao, CEO al Binance.

Având în vedere că Binance va fi primul și ultimul investitor al exchange-ului, CEO-ul FTX, Sam Bankman-Fried, susține că situația a „va avea o finalitate complexă”.

Detaliile tranzacției rămân necunoscute

Condițiile tranzacției nu au fost făcute publice. Binance susține că se poate retrage din acord „oricând” după ce va salva exchange-ul rival.

Potrivit lui Bankman-Fried, inovația are potențialul de a ajuta întreaga industrie. În plus, el l-a lăudat pe Zhao pentru „extinderea remarcabilă a ecosistemului crypto global” și „crearea unei lumi economice mai libere”.

Situația dificilă prin care trece FTX

Mogulul criptomonedelor raportează că FTX se străduiește în prezent să elimine restanțele de retragere după ce utilizatorii au început să se plângă că nu își pot retrage monedele.

Zhao a scris pe Twitter în weekend că Binance a decis să-și vândă toate token-urile FTT după ce au început să circule zvonuri cu privire la problemele financiare ale Alameda Research, firma de tranzacționare asociată cu FTX.

După ce s-a părut că cele două burse au fost implicate într-o ceartă, Bankman-Fried afirmă acum că FTX este „în cele mai bune mâini”.

Creșteri importante în spațiul crypto

Tokenul FTX (FTT) a crescut cu peste 47% ca urmare a achiziției. Bitcoin a revenit și el de atunci peste pragul de 20.000 USD. În mod similar, token-ul BNB a crescut cu 19,58%.

Chart FTT/USDT. Sursa: TradingView.com
Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro

Vezi aici articolul sursă