Binance rămâne cel mai popular exchange de cripto din lume

Odată cu creșterea semnificativă a sectorului criptomonedelor, Binance a intrat sub supravegherea autorităților de reglementare la nivel global, care au acuzat exchange-ul de încurajarea nelegiurilor făcute cu monedele digitale. Cu toate acestea, controalele de reglementare par să nu fi descurajat Binance să dețină pole position în rândul exchange-urilor cripto.

Potrivit ultimelor date de analiză, Binance a înregistrat cel mai mare trafic web dintre exchange-urile de monede digitale în octombrie anul acesta, înregistrând 171 de milioane de vizitatori. Numărul de vizitatori a crescut cu 12% față de cifra din septembrie. Coinbase s-a clasat al doilea adăugând cu 31% mai mulți vizitatori în octombrie, ajungând la 91 de milioane. PancakeSwap ocupă locul trei cu 25 de milioane de vizitatori.

De cealaltă parte, KuCoin se află pe locul șase, cu 20 de milioane de vizite, înregistrând o creștere cu 38% față de cifra din septembrie. Kraken ocupă locul zece cu 13 milioane de vizite. Datele despre traficul web de criptomonede sunt furnizate de ICO Analytics și Similar Web.

Cum a reușit Binance să rețină mai mulți vizitatori

Numărul semnificativ de vizitatori web evidențiază rolul exchange-urilor pe fondul popularității în creștere a criptomonedelor. În general, exchenge-urile sunt puncte critice de acces la întregul ecosistem de criptomonede, deoarece mai mulți investitori urmăresc să obțină o parte din diferite active. În plus, cifrele evidențiază, de asemenea, natura competitivă a industriei de schimb criptografic, deoarece încearcă să atragă mai mulți utilizatori.

Cu toate acestea, Binance pare să fie cu mult înaintea celorlalte exchange-uri pe această piață extrem de competitivă. Cifrele sunt totuși în conformitate cu modelul de afaceri al Binance care a fost întotdeauna considerat inovator.

Unii dintre factorii care au alimentat creșterea de-a lungul anilor includ operarea în Malta, o țară prietenoasă cu criptomonedele, alături de integrarea rapidă a noilor criptomonede. În plus, tokenul nativ BNB al Binance a fost, de asemenea, în centrul succesului exchange-ului. În special, token-ul a contribuit la obținerea lichidității pe platformă.

Pe de altă parte, bursa s-a confruntat cu controlul asupra gestionării afacerilor. Autoritățile de reglementare la nivel global acuză exchange-ul că nu are suficiente protocoale împotriva spălării banilor. În consecință, unele companii care facilitează plățile au încheiat parteneriatele cu Binance, totuși, Mastercard și Visa și-au păstrat colaborarea cu Binance.

Ierarhia bursei a recunoscut obstacolele de reglementare, CEO-ul Changpeng Zhao declarând că urmăresc să fie în cărți bune cu autoritățile de reglementare. În plus, exchange-ul a făcut o integrare de mare profil a persoanelor specializate în conformitate.

Restul exchange-urilor țin pasul

Al doilea exchange, Coinbase, cu sediul în America, pare a fi principalul concurent al lui Binance, în ciuda faptului că exchange-ul încearcă să devină mainstream după ce a devenit public. Spre deosebire de Binance, Coinbase s-a bucurat de o relație bună cu autoritățile de reglementare din SUA, care sunt considerate stricte.

S-a presupus foarte mult că, cu problemele legale cu care se confruntă Binance în 2020, Coinbase va obține mult mai mulți vizitatori. Însă nu a fost așa, Binance pare să aibă un avantaj față de Coinbase, parțial din cauza unor factori precum comisioane mici, alături de oferte uriașe de produse legate de cripto.

Bursele înregistrează mai mulți vizitatori pe fondul creșterii popularității cripto

Este de remarcat faptul că majoritatea exchange-urilor au înregistrat un aflux de vizitatori între septembrie și octombrie. În această perioadă, piața criptomonelor și-a revenit după ce a scăzut la jumătatea acestui an. În acest moment, Bitcoin se îndreptă către un alt maxim istoric. Prin urmare, vizitatorii evidențiază potențial numărul de investitori care intenționează să profite de diverse active în creștere.

Odată cu evoluția criptomonedelor, exchange-urile au devenit un nume important și un jucător critic în creșterea spațiului blockchain.

În general, exchange-urile de criptomonede continuă să fie considerate cruciale între utilizatori și ecosistemul blockchain mai larg. Cu toate acestea, incertitudinea de reglementare pentru acest sector va juca probabil un rol vital în numărul de utilizatori care accesează diverse platforme. Odată cu evoluția spațiului, bursele trebuie să-și demonstreze modelul pentru a ține pasul cu concurența și pentru a respecta cerințele de reglementare.

Vezi aici articolul sursă