Binance primește prima aprobare de reglementare de la Banca din Bahrain


În ciuda faptului că este cea mai mică națiune din Golf, Bahrain este unul dintre cei mai avansați inovatori ai criptomonedelor din Orientul Mijlociu, fiind unul dintre primii utilizatori ai tehnologiei din regiune.

Potrivit unei declarații din partea companiei, Binance Holdings Ltd. a primit în principiu autorizația de la banca centrală din Bahrain pentru a funcționa ca furnizor de servicii de cripto-active în țară.

Changpeng „CZ” Zhao de la Binance, cel mai mare schimb de criptomonede din lume după volumul de tranzacționare, a indicat că afacerea trece acum prin întreaga procedură de aplicare și că proiectul va fi finalizat „în timp util”.

Zhao a adăugat:Banca Centrală din Bahrain a dat dovadă de leadership și de gândire în abordarea criptomonedei ca pe o viitoare clasă de active. Sunt recunoscător pentru sprijinul din partea Băncii Centrale a Bahrainului și a ecosistemului mai larg Bahrani în timpul procesului. Aprobarea recunoaște angajamentul Binance de a respecta pe deplin cerințele de reglementare și angajamentul nostru mai larg de a ancora operațiuni și activități în Bahrain.”

Bahrain este locația ideală pentru un sediu regional.

Mai mult, Abdulla Haji, director de licențiere la banca centrală a țării, a susținut că procesul de licențiere ar fi „o chestiune de aspecte tehnice” dacă Binance va îndeplini condițiile necesare pentru înființare. El a descris Regatul drept „locul ideal” pentru ca schimbul să-și găsească sediul regional în timpul discursului său.

Bahrain a fost un precursor în utilizarea activelor digitale; în 2019, Rain Financial Inc. a devenit prima platformă cripto-active licențiată din regiune, după ce a primit aprobarea de la banca centrală din Bahrain pentru a începe operațiunile. Următorul a fost CoinMENA, după ce i s-a acordat o nouă licență de către autoritățile de reglementare monetară din Bahrain la începutul acestui an.

Decizia Binance reflectă concentrarea sporită a companiei pe Orientul Mijlociu; managerii au vizitat anterior autoritățile din Emiratele Arabe Unite pentru a discuta despre potențialul construirii unui sediu acolo în ultimele luni. Binance a declarat săptămâna trecută că a obținut un acord pentru a se implica în reglementarea activelor virtuale cu Autoritatea Dubai World Trade Center.

O altă noutate este că oficialii turci au penalizat recent Binance local pentru că nu a respectat legislația privind moneda digitală referitoare la informațiile consumatorilor. Comisia de Investigare a Crimelor Financiare a amendat bursa, care operează sub numele BN Teknoloji, cu 8 milioane de lire turcești (750.000 de dolari). (MASAK).Vezi aici articolul sursă