Binance ia în considerare obținerea unei licențe pentru a opera în Dubai


Binance și Dubai World Trade Center Authority (DWTCA) au încheiat un acord în decembrie anul trecut pentru a dezvolta și construi DWTCA ca centru mondial pentru diverse active globale virtuale. Această autoritate va reglementa emiterea și comercializarea activelor virtuale, iar întreprinderile care furnizează servicii cripto trebuie să obțină mai întâi aprobarea autorității. În plus, noul organism de reglementare „va urmări tranzacțiile și va preveni manipularea prețurilor activelor virtuale”.

Reglementarea criptomonedelor în Dubai

De câțiva ani, guvernul Emiratelor Arabe Unite a menținut o abordare proactivă față de activele cripto. De exemplu, în 2018, Centrul Financiar Internațional din Dubai a lansat „Tribunalul Blockchain”.

„Aplaudăm această dezvoltare semnificativă”, a declarat șeful MENA al Binance, Richard Teng, într-o declarație. „Vom continua să colaborăm îndeaproape cu DWTC pentru a ajuta la construirea Dubaiului ca un mediu de reglementare a criptomonedei de clasă mondială și de viitor.”

Deși compania a fost înființată în China, încă nu și-a stabilit o prezență globală. Recent, directorii Binance s-au întâlnit cu autoritățile de reglementare din Emiratele Arabe Unite pentru a discuta despre posibilitatea stabilirii unui sediu acolo.
Emiratele Arabe Unite sunt a treia cea mai mare piață criptografică din Orientul Mijlociu, după Turcia și Liban, cu un volum de tranzacționare de aproximativ 26 de miliarde de dolari din iulie 2020 până în iunie 2021, potrivit datelor Chainalysis.Vezi aici articolul sursă