Băncile de economii germane vor lansa un portofel criptografic în 2022


Nemții ar putea să tranzacționeze criptomonede din conturile lor în 2022, potrivit Asociației Germane a Băncilor de Economii, care reprezintă peste 400 de bănci de economii din toată Germania. Serviciul poate oferi acces simplu la cripto pentru mai mult de 50 de milioane de persoane, fiind lider de piață printre instituțiile bancare din Germania.

Adoptarea serviciilor cripto

Ideea este dezvoltată de o echipă specializată la S-Payment, un furnizor de servicii IT, potrivit revistei germane „Capital”. Clienții vor putea cumpăra criptomonede precum Bitcoin și Ethereum direct din conturile lor curente.

Dacă băncile acceptă propunerea până la începutul anului 2022, prima ediție a portofelului lor cripto ar putea fi disponibilă în cursul anului viitor. Alte bănci germane nu au intrat încă în clasa de active în plină dezvoltare în acest fel.

Băncile de economii individuale vor putea utiliza portofelul, fiecare selectând dacă va activa sau nu tranzacționarea cu criptomonede. Băncile în cauză, pe de altă parte, se preconizează că își exprimă interesul anticipat.

În ceea ce privește decizia luată în această direcție, un purtător de cuvânt al Asociației Băncilor de Economii din Germania a declarat: „Interesul pentru activele cripto este considerabil”.

Germania a adoptat un regulament la începutul acestui an care permite unor „fonduri speciale” să investească până la 20% din activele lor în Bitcoin.

Există o cale de ieșire din inflație?

Debutul produsului Asociației vine pe fondul inflației în creștere pe tot globul, în special în Germania. Costurile în creștere și ratele scăzute ale dobânzilor de astăzi, potrivit Helmut Schleweis, șeful Asociației Băncilor de Economii din Germania, reprezintă o „combinație toxică care provoacă o pierdere a averii care este imposibil de inversat”.

Bitcoin câștigă rapid acțiune ca activ de acoperire a inflației, rezistent la efectele inflaționiste ale fabricării imprudente de bani. Bitcoin a fost denumit recent de Bloomberg drept „cea mai bună acoperire a inflației disponibilă”, având în vedere deflația sa uluitoare de 99,99% de la lansare.

Bitcoin nu poate fi generat sau distrus, deoarece are un număr limitat de 21 de milioane de monede. A fost comparat cu „aurul digital” de către investitori precum Michael Saylor și a fost numit „superior” de către Paul Tudor Jones. Rezidenților germani li se poate oferi o alternativă la degradarea monetară prin Bitcoin, folosind un portofel cripto furnizat de băncile de economii.Vezi aici articolul sursă