Băncile care furnizează servicii cripto se vor dubla în 2022


Datorită popularității tot mai mari a criptomonedelor în întreaga lume, numărul băncilor care oferă servicii legate de criptomonede este în creștere.

Potrivit unei cercetări publicate pe 29 ianuarie 2022 de American Banker, numărul băncilor care furnizează produse și servicii cripto este de așteptat să se dubleze până la sfârșitul lui 2022, pe baza previziunilor a 153 de directori seniori din domeniul bancar din instituții financiare regionale și mondiale.

Conform rezultatelor sondajului, 44% dintre directorii băncilor se așteaptă să ofere consumatorilor o formă de ajutor criptografic până la sfârșitul anului. Mai mult, o treime dintre managerii financiari plănuiesc să gestioneze activ portofoliile de Bitcoin ale clienților lor, comparativ cu doar 13% care fac acest lucru acum.

„În prezent, doi din zece consilieri financiari consiliază clienții cu privire la deținerile de criptomonede”, potrivit raportului, „dar se preconizează că acest procent se va dubla până la sfârșitul anului 2022”.

Băncile se așteaptă ca clienții să își mărească deținerile de criptomonede

În afară de asta, conform sondajului, 60% dintre consilierii de gestionare a averii se așteaptă ca majoritatea consumatorilor lor să își crească deținerile cripto sau să înceapă să investească în astfel de active digitale până la sfârșitul lui 2022.

Directorii din domeniul bancar prognozează că accentul din acest an va fi pus pe modul în care clienții își transferă banii și pe multiplele opțiuni de plată accesibile acestora, deoarece băncile concurează agresiv pentru a păstra clienții și a-și extinde „cota de piață” printr-o varietate de servicii, potrivit cercetării.

Plățile automate ale facturilor, depozitele directe, transferurile de numerar la costuri reduse și cardurile de debit și de credit cu marca bancară sunt doar câteva dintre opțiunile disponibile. Pe lângă automatizarea și scăderea costurilor acestor servicii, tranzacțiile de bani bazate pe blockchain se decontează în câteva secunde și nu în zile, așa că va fi interesant de văzut cum le folosesc băncile în acest an.Vezi aici articolul sursă