Balenele Chainlink dețin acum aproape 25% din aprovizionare

Randamentul de 14% al lui Chainlink pe piață nu s-a încheiat doar cu acțiunea prețului. În urma creșterii prețurilor, a crescut și numărul portofelelor de tip balenă și a atins un maxim pentru ultimii patru ani, potrivit Santiment. În timp ce oferta este legată mai mult de adresele de nivel balenă, în perioada de corecție, comercianții cu amănuntul și investitorii se pot confrunta cu pierderi semnificative din cauza presiunii potențiale de vânzare crescute.

Corelație neplăcută

Conform graficului oferit, putem observa clar o corelație negativă între creșterea numărului de balene și acțiunea negativă a prețului care a avut loc din mai până în iulie și septembrie.

Sursa: Santiment

Anterior, prețurile Chainlink s-au menținut la vârful de 52 de dolari, cu adresele de nivel de balene rămânând la 23,9%. După vânzarea majoră ce a avut loc din luna mai pe piața criptomonedelor, LINK a pierdut aproape 70% din valoarea sa, adresele de tip balenă scăzând cu 8% din totalul deținerilor lor.

Referitor la istorie

Odată cu creșterea progresivă a numărului de balene de pe piață, în perioadele de corecție, piața se confruntă cu o presiune crescută de vânzare venită din portofelele menționate mai sus. Același lucru ar putea fi prezent pe piață ori de câte ori o corecție mai semnificativă ajunge pe piață.

Sursa: TradingView.com

Potrivit datelor de la diferite burse, Chainlink devine o „victimă” a vânzărilor de volum mare, care duc la o corecție de 50% în interiorul unei lumânări zilnice. O astfel de tendință în ceea ce privește numărul de adrese la nivel de balene poate ridica îngrijorări în rândul investitorilor.

Vezi aici articolul sursă