Autoritățile de reglementare din Portugalia acordă unei bănci licență crypto


Banca Bison, cu sediul în Portugalia, a fost aprobată de banca centrală a țării pentru a funcționa ca furnizor de servicii de active virtuale (VASP)

Potrivit presei locale, Bison este prima bancă care a obținut o licență de reglementare pentru a furniza servicii de custodie și schimb criptografic. Bison Digital Assets va continua să funcționeze ca o subsidiară deținută în totalitate de Bison Bank.

Bison Digital Assets a fost adăugat la lista furnizorilor de servicii de active virtuale de Banco de Portugal, devenind al cincilea exchange de criptomonede reglementat din țară.

Compania a fost înființată pentru a funcționa sub Bison Bank, care este deținută în totalitate de o corporație chineză de capital privat, situată în Hong Kong, și ar oferi servicii criptografice persoanelor cu valoare netă ridicată.

Portugalia este considerată ca fiind o țară prietenoasă cu criptomonedele, precum și un paradis fiscal pentru cripto.

Cu excepția cazului în care veniturile din crypto provin din activitatea de tranzacționare profesională, acestea sunt libere de TVA și impozite pe câștigurile de capital.

Guvernul portughez a organizat un grup de lucru format din instituții publice și comerciale, precum și experți, pentru a dezvolta o strategie națională blockchain pentru industrie.

Portugalia își va anunța strategia în ceea ce privește blockchain-ul în iunie

Administrația anticipează că acest plan va fi disponibil pentru comentarii publice până la sfârșitul lunii, versiunea finală fiind publicată în iunie.

În aprilie 2020, Portugalia a anunțat intenția de a construi zone libere tehnologice (ZLT), regiuni în care firmele pot testa bunuri și servicii, țara afirmând că tehnologia blockchain va fi testată ca parte a strategiei sale de transformare digitală.

Valentin Sotov, un inginer de software, vede Portugalia ca pe o piață importantă pentru criptomonede. Sotov, un imigrant ucrainean, dezvoltă Amber, un joc metaverse bazat pe cripto. Portugalia, spune el, are „o posibilitate extraordinară pentru produsul nostru, deoarece putem colabora cu mulți oameni IT într-un singur loc”.

Portugalia și zona tech

Portugalia găzduiește anual Web Summit, o conferință tehnologică majoră, precum și adunări cripto ocazionale în baruri.

Antreprenorii portughezi au fondat un număr mic de startup-uri private cripto, în valoare de peste 1 miliard de dolari. Anchorage Digital, o bancă de active digitale cu birouri în nordul Portugaliei, are un fondator portughez.

Exchange-urile portugheze Criptoloja și Mind the Coin au fost clasificate ca furnizori de servicii de active virtuale de către banca națională anul trecut. Pe site-ul web al băncii centrale, există acum cinci furnizori de servicii pentru activele virtuale (VASP).

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.roVezi aici articolul sursă