Australian Open integrează tehnologia blockchain, încorporează NFT-uri…


Experiența fanilor în timpul Australian Open este pe cale să se schimbe, pe măsură ce turneul le prezintă Metaverse și NFT.

Adoptarea tehnologiei blockchain de către diverse industrii din lume este în creștere, iar industria sportului tocmai a făcut un alt pas în această direcție. Acest pas a fost făcut de organizatorii unuia dintre cele mai mari turnee de Grand Slam din lume, Australian Open.

Potrivit organizatorilor competiției, turneul urmează să devină primul Grand Slam care include token-uri nefungibile (NFT).

Australian Open include NFT-uri în turneu

O analiză a planului a indicat faptul că există mai multe dimensiuni prin care NFT-urile ar fi încorporate în competiția sportivă.

Pentru început, o colecție de 6.776 de NFT-uri va fi pusă la dispoziția publicului. Această colecție a fost numită „Art Ball NFTs”. În afară de aceasta, există, de asemenea, indicii clare că mai multe parcele mici ar fi legate de fiecare Art Ball.

O analiză ulterioară a indicat că încorporarea NFT-urilor va fi concepută într-un mod care să asigure că pentru fiecare lovitură câștigătoare realizată din cele 600 de meciuri ale turneului, proprietarii verificați vor primi un airdrop.

Acest airdrop ar include, printre altele, un film al punctului, accesorii virtuale și suveniruri de la Australian Open.

Este important de menționat că, dacă punctul câștigător a avut loc în timpul unui meci de finală și aterizează pe o parcelă, mingea reală ar fi înmânată proprietarului NFT-ului într-o carcasă cu o gravură personalizată. Locația instanței pentru fiecare NFT va fi selectată atunci când colecțiile vor fi create pe 13 ianuarie pentru 0,067 ETH (aproximativ 350 USD) per bucată.

„Parcela de teren asociată NFT-ului va fi alocată la întâmplare și dezvăluită la atingerea mingii. Acest lucru înseamnă că un cumpărător nu poate alege un anumit loc pe teren.”

Australian Open urmează să aibă propria competiție și în metavers

Turneul de referință structurează o competiție online pe renumita platformă metaverse, Decentraland.

Întrucât turneul este programat să înceapă pe 17 ianuarie, fanii pot participa virtual la o petrecere globală AO Decentraland, care ar fi o platformă VR tridimensională care le-ar oferi pasionaților de tenis oportunități de a cerceta Australian Open.

Din cauza pandemiei de Covid-19, participarea fizică la evenimente precum Australian Open a fost dificilă. Acest lucru, a dus la creșterea evenimentelor și locurilor virtuale din întreaga lume.

Potrivit lui Craig Tiley, directorul turneului Australian Open, valul tehnologic va oferi pasionaților de tenis din toate părțile lumii șansa de a participa la Australian Open 2022 într-un mod cum nu s-a mai văzut până acum.Vezi aici articolul sursă