Armata ucraineană primește 3 milioane de dolari în Ethereum


Din cauza invaziei rusești, Ucraina se confruntă în prezent cu tulburări și instabilitate. Dezacordul dintre cele două țări ar putea fi urmărit încă din 2014 de la Revoluția Demnității. Acest lucru se întâmplă în primul rând după ce Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina. Mai mult, Rusia a exercitat o nouă invazie a Ucrainei pe 24 februarie 2022.

Războiul dintre Ucraina și Rusia a făcut ravagii în procesele de bază și în ordinea țării. Drept urmare, un număr de cetățeni și rezidenți ucraineni sunt blocați și neputincioși. Chiar și armata ucraineană are nevoie de tot ajutorul militar și umanitar pe care îl poate primi.

În continuare, diverse companii și oameni au fost motivați de cererea guvernului ucrainean de donații pentru a ajuta țara să reziste invaziei rusești. Ca răspuns la apel, o organizație autonomă descentralizată (DAO) a fost fondată de entuziaștii cripto pentru a genera fonduri pentru armată.

Printre organizatorii UkraineDAO se numără Russian Art Collective, Pussy Riot, studioul NFT Trippy Labs și PleasrDAO. De asemenea, DAO s-a alăturat, solicitând mai multă asistență din partea comunității Ethereum și cripto pentru armata ucraineană. Prin mișcările sale, a adunat mai multe criptomonede bazate pe Ethereum în valoare de peste 3 milioane de dolari.

Chart ETH/USD. Sursa: TradingView

Crearea UcraineiDAO și donațiile Ethereum

Alona Shevchenko, o londoneză de origine ucraineană, a lansat contul de Twitter al UkraineDAO chiar înainte ca președintele Ucrainei să anunțe invazia rusă.

Când Șevcenko a primit informații din Ucraina despre bombardamentul orașului, ea a ales să contacteze PleasrDAO. Solicitările ei de asistență au primit răspunsuri rapide. Drept urmare, ea a menționat că UkraineDAO a fost înființată și lansată ca urmare a unei auto-organizari rapide.

Shevchenko a fost activă în diferite proiecte de crowdfunding, pe lângă UkraineDAO. În prezent, este liderul operațiunilor și al comunității la FreeRossDAO. Acest DAO a strâns recent token-uri cripto pentru a-l sprijini pe Ross Ulbricht, creatorul Drumului Mătăsii, care este în prezent închis.

O parte din banii UkraineDAO vor fi folosiți pentru a sprijini forțele ucrainene în pregătirile operaționale. În plus, DAO va oferi Come Back Alive, o organizație caritabilă ucraineană care a fost interzisă pe Patreon, un site web de crowdfunding, pentru încălcarea regulilor de serviciu ale site-ului. Come Back Alive, pe de altă parte, a strâns până la 6,9 milioane de dolari doar în donații Bitcoin.Vezi aici articolul sursă