Analiza prețului Ripple: XRP se prăbușește cu 15%, va ține nivelul de 1 USD?

 

Prețul XRP a căzut sub triunghiul descendent din care era și a găsit suport pe linia de tendință de 1 USD după un fitil ascuțit roșu care a ajuns până la 0,95 USD.

Piața de astăzi a decis să pedepsească pozițiile long, iar majoritatea altcoins-urilor au scăzut cu un procentaj format din două cifre. XRP nu face excepție și a înregistrat o scădere de 15%, care s-a recuperat rapid cu puțin peste limita de 1 USD la momentul scrierii acestui articol.

Având în vedere că XRP a depășit limita sub triunghiul albastru, suportul anterior de la 1,07 USD s-a transformat în rezistență, iar XRP trebuie să depășească acest nivel pentru a reveni pe un trend ascendent. Suportul la 1 dolar este menținut și este important să vedem cum se închide lumânarea zilnică de astăzi. Dacă se închide sub 1 USD, atunci XRP poate intra într-o tendință bearish pe termen scurt.

Analiză XRP/USDT făcută de Cryptonian.ro pe TradingView.com

Ce spun indicatorii tehnici?

Volumul de tranzacționare: Volumul acestei scăderi a fost semnificativ, ceea ce indică faptul că multe poziții long au fost lichidate. Când volumul crește la o scădere a prețului, asta arată că puterea este de partea urșilor.

RSI: RSI a scăzut rapid în teritoriul supravândut în intervalul de timp de 4 ore. Acest lucru indică faptul că cea mai mare parte a corecției a avut loc și orice scădere viitoare poate vedea o volatilitate mai mică, deoarece o poziție short în acest moment ar putea să nu fie cea mai bună tranzacție.

MACD: inversare bruscă și trecerea la teritoriul urșilor pe intervalul de timp de 4 ore. Această acțiune a prețului a amplificat semnalul bearish pe MACD-ul zilnic. Este puțin probabil ca XRP să revină pe trend ascendent în viitorul apropiat.

Indicatori tehnici pe chart-ul XRP/USDT pe timeframe de 4h. Sursa: TradingView

Predicție pe termen scurt pentru prețul XRP

Prejudecata pe termen scurt este bearish. Acest lucru trebuie reevaluat odată ce lumânarea zilnică de astăzi se închide. O închidere sub 1 USD ar pune XRP pe o cale către niveluri mai scăzute.

Cel mai bine este să așteptați ca acțiunea prețului și volatilitatea să dispară înainte de a lua o poziție. În viitorul apropiat, prețul XRP s-ar putea opri în jurul nivelului de 1 USD și poate oferi oportunități bune de intrare în jurul nivelului superior de 0,90 USD unde se găsește suportul local.

Vezi aici articolul sursă