Analiştii avertizează că Bitcoin ar putea scădea la 38.000 USD „înainte de..


Bitcoin încă se luptă să rămână peste 42.000 de dolari, iar analiștii prevăd o scădere la 38.000 de dolari.

Piața crypto s-a confruntat cu o altă zi de slăbiciune pe 18 ianuarie, deoarece prețul Bitcoin (BTC) a scăzut, fapt ce a pus presiune suplimentară și pe piața altcoin. În prezent, indicele crypto de frică și lăcomie a înregistrat „Frica extremă” în rândul investitorilor, iar unii comercianți avertizează că prețul BTC ar putea scădea în curând sub nivelul recent de 39.000 de dolari.

Indexul Crypto de Frică și Lăcomie. Sursă: Alternative

Datele de la TradingView arată că deținătorii au pierdut controlul asupra nivelului de suport de 42.000 USD în primele ore de tranzacționare din 18 ianuarie, deoarece prețul BTC a ajuns la un minim zilnic de 41.250 USD.

Grafic pe o zi BTC/USDT. Sursă: TradingView

Ianuarie este slab din punct de vedere istoric pentru Bitcoin

Mulți deținători de criptomonede, care au fost dezamăgiți de lipsa unui sfârșit de an grandios, anticipează acum că 2022 va aduce „artificii”. Cu toate acestea, ianuarie „a fost istoric una dintre cele mai dezamăgitoare luni pentru Bitcoin”, conform unei cercetări recente de la Delphi Digital.

BTC/USD performanță normalizată de la începutul anului. Sursa: Delphi Digital

Se speculează că „încetinirea creșterii lichidității globale și înăsprirea așteptărilor politice” reprezintă obstacole cheie pentru Bitcoin, menționând că aceste motive au contribuit, de asemenea, la scăderea bursei, care este considerată a fi puternic legată de fluctuațiile prețurilor BTC.

De asemenea, se observă o lipsă de lichiditate pe piețele perpetue și viitoare, precum și o scădere a interesului deschis față de BTC în ultimele două luni.

„În cea mai mare parte, contracția prețului a fost cauzată de preocupările de lichiditate pe piețele perpetue și viitoare, care au dus la o succesiune de lichidări care au agravat scăderea inițială a prețului BTC”, conform Delphi Digital.

În ceea ce privește viitorul, Delphi Digital a declarat că „indicatorii de impuls pe termen scurt par să indice că cel mai rău s-ar putea să treacă”, menționând că indicele Fear & Greed se află la niveluri nemaivăzute din mai 2021.

Prețul Bitcoin ar putea scădea sub 38.000 USD

O tendință similară de slăbiciune a fost abordată de firma de informații despre piața crypto Decentrader, care a observat că numărul de comercianți excesiv de optimiști „I’m buying the dip” pe Twitter a fost contestat la aproximativ 41.000 USD.

Analiștii au sugerat că, pe baza dimensiunii și consecvenței reducerii BTC în ultimele două luni, „o creștere puternică este cel mai probabil rezultat în cele din urmă și se așteaptă ca prețul„ să se îndrepte spre 200DMA (day moving average) și punctul de oprire să fie în timpul verii la aproximativ 49.000 USD – 50.000 USD.

Grafic pe o zi BTC/USD. Sursă: Decentrader

Decentrader a spus,

„Este părerea noastră că ar putea fi nevoie să vedem mai multe variații între 44.000 USD și potențial 38.000 USD înainte de o eventuală erupție.”

Mulți deținători au fost puternic afectați de această ultimă scădere, iar utilizatorul Twitter John Wick a emis o perspectivă pozitivă.

Limita globală a pieței criptomonedelor este acum la 1,976 trilioane de dolari, iar rata de dominanță a Bitcoin este de 40%.

Vezi aici articolul sursă