Adunarea Statului New York ia în considerare interzicerea minării Bitcoin…


Este posibil ca membrii Adunării Statului New York să voteze în scurt timp pentru interzicerea operațiunilor miniere de criptomonede care utilizează autentificarea Proof-of-Work (PoW) pentru a autentifica tranzacțiile blockchain, măsura fiind înaintată Senatului pentru confirmare dacă aceasta este adoptată.

Minarea Bitcoin ar putea fi interzisă

Legea a fost introdusă ca A. 7389C / S. 6486C în cadrul Legii privind conducerea climatică și protecția comunității, care prevede ca „emisiile de gaze cu efect de seră la nivel de stat să fie reduse cu 85% până în 2050 și ca statul să aibă emisii nete zero în toate sectoarele economiei până în acel moment”.

Conform regulamentului propus:

„Este rezonabil să credem că operarea continuă și extinsă a centrelor de date care utilizează metode de autentificare cu Proof-of-Work pentru a valida tranzacțiile blockchain va crește foarte mult cantitatea de energie utilizată în statul New York și că emisiile de gaze cu efect de seră asociate vor încălca iremediabil respectarea Legii privind conducerea climatică și protecția comunității.”

Dacă va fi adoptată atât de Adunare, cât și de Senat, măsura va necesita evaluări generale complete ale impactului asupra mediului și va interzice, în esență, toate activitățile de minerit PoW blockchain care utilizează combustibili fosili timp de trei ani, inclusiv mineritul Bitcoin (BTC).

Petiții anti-Bitcoin au circulat în întreaga comunitate

Locuitorii din New York au lansat o petiție în opoziție cu noul proiect de lege, încurajând concetățenii lor să voteze împotriva acestuia. Conform petiției:

„Dacă acest proiect de lege devine lege, New York va pierde oportunitățile unice pe care mineritul Bitcoin le oferă pentru expansiunea economică și proliferarea energiei regenerabile. Acest lucru ar putea crea un precedent pentru ca statele din întreaga țară să facă aceeași greșeală.”

Cei care semnează petiția sunt de acord cu un mesaj pre-scris care spune:

„În calitate de alegător din districtul dvs., vă rog să votați nu pentru (A.7389C / S. 6486C), proiectul de lege fiind promovat într-un efort de ultim moment de a restricționa industria în creștere a criptomineritului.”

Stronghold Digital Mining, de exemplu, este una din companiile care ar fi afectate de proiectul de lege, deoarece ar interzice efectiv orice activitate minieră de tip blockchain Proof-of-Work care utilizează combustibili fosili.

În special, firma americană a început în ultima vreme să exploateze Bitcoin cu energie electrică generată din instalații de energie pe cărbune vechi de zeci de ani. Eforturile fac parte din efortul companiei de a curăța împrejurimile.

La mijlocul lunii martie, Parlamentul Uniunii Europene a decis împotriva interzicerii metodei PoW, care stă la baza criptomonedelor precum Bitcoin și Ethereum.

Îngrijorarea că popularitatea în creștere a Bitcoin va avea ca rezultat o utilizare crescută a energiei pentru extragerea acestuia și, prin urmare, un efect mai mare asupra mediului, a determinat votul.Vezi aici articolul sursă