Actualizarea Bitcoin s-a efectuat cu succes


După patru ani de dezvoltare, Bitcoin s-a actualizat în sfârșit în această duminică la blocul numărul 709.632 pentru a activa Taproot.

Actualizarea Bitcoin

Prima tranzacție efectuată care se poate vedea în imaginea de mai sus, conținea un mesaj „ascuns” prin care celebra prima actualizare a Bitcoin în patru ani cu „gm Taproot” sau bună dimineața Taproot.

Ce presupune mai exact acest upgrade?

Unii îl compară cu segwit, upgrade-ul extrem de controversat din 2017, care a crescut capacitatea la 2MB pe zece minute, valori la care și rămâne.

Taproot, pe de altă parte, a primit puține critici, deoarece este mai degrabă o îmbunătățire progresivă profundă în trasee care îmbunătățește eficiența agregării semnăturilor.

Când efectuați o tranzacție cu Bitcoin, trebuie să utilizați o cheie privată pentru a o semna. Acest lucru permite gruparea unor astfel de semnături atunci când se utilizează un număr mare de semnături, precum și ascunderea faptului că sunt utilizate una sau mai multe semnături.

Efectele actualizării asupra piețelor

Din perspectiva investitorilor, rețeaua este acum mai eficientă, iar cel de-al doilea strat al său, Lightning Network, poate avea capacități mai mari pe măsură ce se îndreaptă către Channel Factories pentru a condensa integrarea și plecarea.

Taxele pot deveni mai puțin costisitoare, dar, spre deosebire de majoritatea actualizărilor blockchain, prețul Bitcoin a scăzut la 63.700 USD de la 64.200 USD.

Acest lucru poate fi sau nu relevant, dar patru ani pentru cea mai simplă schimbare este probabil un semn că nu se întâmplă nimic la nivel de protocol în ceea ce privește Bitcoin-ul.

Exact asta își doresc unii oameni: o modificare superficială, în timp ce alte rețele construiesc industrii întregi în jurul DeFi și NFT-uri și sunt în pragul scalabilității autentice.Vezi aici articolul sursă