11 moduri prin care Cardano plănuiește să se extindă în 2022


Rețeaua Cardano (ADA) încearcă să se bazeze pe creșterea sa recentă, după ce a anunțat o serie de proiecte pentru a optimiza performanța platformei în 2022.

Într-o postare pe blog, compania-mamă a lui Cardano, Input-Output, a subliniat viitoarele soluții on-chain și off-chain care vor ajuta Cardano să se extindă în 2022.

IOHK a indicat că proiectele prezentate urmăresc să îmbunătățească aspecte precum inovațiile parametrilor pentru a crește capacitatea lui Cardano. Rețeaua a proiectat o utilizare crescută a rețelei, recunoscând în același timp că ar putea exista unele deficiențe.

„Da, anticipăm perioade de cerere mare, uneori congestionare a rețelei. Suntem într-o călătorie interesantă, iar utilizarea va fi mare. Deși uneori ne simțim nerăbdători, aceasta este calea. Iată cum ne vom optimiza și ne vom extinde pe măsură ce creștem”, a spus IOHK.

Strategia de scalare a lui Cardano pentru 2022

Scalarea include creșterea dimensiunii blocului pentru a găzdui tranzacții suplimentare. Recent, dimensiunea blocului a fost crescută cu 8KB la 72KB.

Compania a anunțat și pipelining, o caracteristică care va îmbunătăți timpii de propagare a blocurilor. Cardano a declarat că scopul său este de a propaga cel puțin 95% dintre utilizatori în cinci secunde.

În altă parte, IOHK își propune să îmbunătățească viteza de încărcare a blocurilor prin îmbunătățirea coerenței și prin extinderea susținătorilor de intrare. Susținătorii îmbunătățesc timpii de încărcare a blocurilor, permițând ca tranzacțiile să fie separate în blocuri pre-construite.

În plus, Cardano a aliniat și îmbunătățiri pentru platforma sa de contracte inteligente, Plutus. Scriptul Plutus va fi îmbunătățit prin concentrarea pe utilizarea eficientă a modelului EUTXO și prin optimizarea contractului inteligent. În special, capacitatea de contract inteligent a lui Cardano înregistrează deja o creștere. Conform unui raport, numărul de contracte inteligente bazate pe Plutus crește constant, aproape de pragul de 1.000.

Caracteristica de staking va suferi, de asemenea, probabil îmbunătățiri prin îmbunătățirea memoriei și a parametrilor CPU pentru Plutus.

În plus, Cardano încearcă să promoveze distribuția uniformă a calculelor mizei și recompenselor epochs prin îmbunătățiri ale nodurilor.

Soluțiile off-chain ale lui Cardano se vor concentra și pe sidechain-urile care servesc ca un blockchain separat legat de blockchain-ul principal. Îmbunătățirea va permite activelor să se deplaseze între lanțuri.

IOHK a declarat, de asemenea, că se va concentra pe funcționalitatea Hydra care introduce canale de stare izomorfă pentru a minimiza latența într-un mediu cu cost scăzut sau fără cost. Scalarea va reduce în cele din urmă cerințele de stocare.

Funcționalitatea de calcul în afara lanțului va ajuta, de asemenea, Cardano să creeze o eficiență mai mare a rețelei de bază pentru tranzacțiile executate în afara blockchain-ului.

Ca parte a inițiativelor de extindere a lui Cardano pentru 2022, platforma se va concentra pe caracteristica Mithril. Caracteristica urmărește să atingă o scalabilitate mai mare, îmbunătățind în același timp sincronizarea lanțului, menținând în același timp încrederea.

În ultimul an, dezvoltarea rețelei Cardano s-a remarcat și a continuat să atragă mai mulți participanți în rețea. Pe aceeași linie, Cardano a fost cel mai dezvoltat proiect de criptomonedă de pe Github în 2021, alături de Kusama și Polkadot.

Pe măsură ce rețeaua Cardano înregistrează o creștere, platforma se concentrează și pe durabilitate. Recent, Fundația Cardano a dezvăluit că un proiect de restaurare folosind Cardano a atins obiectivul de a planta peste un milion de copaci.

Prețul ADA crește

În consecință, este posibil ca dezvoltarea rețelei să afecteze prețul ADA, token-ul nativ al lui Cardano. La momentul scrierii, token-ul se tranzacționa la 1,45 USD, crescând cu 23% în șapte zile.

Graficul prețurilor pe șapte zile al ADA. Sursă: CoinMarketCap

Odată cu creșterea rețelei, proiecțiile indică probabil că activul va crește în valoare, susținând impulsul optimist în acest proces. Un model de predicție a prețurilor bazat pe PyTorc de la NeuralProphet a prognozat că ADA ar putea atinge 3,60 USD până la 1 martie 2022.Vezi aici articolul sursă